Κυριακή, 29 Απριλίου 2012

Γ. Παρασκευόπουλος: Ευχαριστούμε που δεν μας θεωρούν μέρος του πολιτικού συστήματος

Ευχαριστούμε που δεν μας θεωρούν μέρος του πολιτικού συστήματος, ανέφερε ο επικεφαλής της εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων, Γιάννης ΠαρασκευόπουλοςΣτην Κρήτη θα συνεχιστούν σήμερα και αύριο οι περιοδείες των Οικολόγων Πράσινων. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το Ηράκλειο ο συνεπικεφαλής της εκστρατείας, μαζί με την Ιωάννα Κοντούλη, Γιάννης Παρασκευόπουλος, παρουσίασε το πρόγραμμα της παράταξης για τον τουρισμό και μετέφερε το μήνυμα για τις πολιτικές εξελίξεις και τις εκλογές της επόμενης Κυριακής. Όπως υπογράμμισε ο κ. Παρασκευόπουλος, στη συζήτηση των κομμάτων για το ντιμπέιτ «ο κ. Βενιζέλος και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί επιβεβαίωσαν ότι δεν μας θεωρούν μέρος του πολιτικού συστήματος. Τους ευχαριστούμε γι’ αυτό, καθώς πλήθος πολίτες ψάχνουν δημοκρατική ψήφο τιμωρίας όλου του πολιτικού συστήματος. Θυμίζουμε όμως ότι κοινοβουλευτικά κόμματα ήταν πάντα και αυτά που εκπροσωπούνταν μόνο στην ευρωβουλή. Η δημοκρατία και ο διάλογος δεν μπορούν λοιπόν να κόβονται και να ράβονται στα μέτρα κανενός».
Επιπλέον, κάλεσε τους πολίτες να δίνουν προσοχή στις μικρές ειδήσεις που αποκαλύπτουν την υποκρισία του πολιτικού συστήματος. Όπως υπογράμμισε, «η Δανειακή Σύμβαση αποτελεί στην ουσία Οδικό Χάρτη εξόδου από την ευρωζώνη, καθώς επιβάλλει δημοσιονομικούς στόχους τόσο ανέφικτους (δημοσιονομικά πλεονάσματα της τάξης του 4,5%, για μια εικοσαετία) που καμιά άλλη χώρα της ευρωζώνης δεν έχει πετύχει ως τώρα. Αποτελεί λοιπόν μνημείο υποκρισίας εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, που την υπέγραψαν, να αυτοπαρουσιάζονται ως εγγυητές της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Αν θέλουμε όντως να μη γυρίσουμε στη δραχμή, που θα σήμαινε ακόμη δραματική υποτίμηση της αγοραστικής δύναμης μισθωτών και συνταξιούχων, είναι ανάγκη να τους καταδικάσουμε με την ψήφο μας και να θεμελιώσουμε μια εναλλακτική

στρατηγική».
Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευόπουλο, «τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ‘λεφτά υπάρχουν’, αλλά δεν το λένε γιατί τα προορίζουν μόνο για τους ήδη έχοντες. Οι συμφωνίες τους για το φορολογικό, που προβλέπουν αυτοτελή φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια και μερίσματα, μειώνουν σχεδόν στο μισό τη φορολογία των πλουσιότερων και διπλασιάζουν τη φορολόγηση των μικρότερων ιδιοκτητών και αποταμιευτών. Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να ξέρουν ότι τέτοιες ρυθμίσεις είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των απερχόμενων βουλευτών, που οι περισσότεροι κατέχουν μεγάλες ακίνητες περιουσίες, αλλά και προσωπικά των κ.κ. Βενιζέλου και Σαμαρά, που οι οικογένειές τους κατέχουν μεγάλα πακέτα μετοχών». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «με την κυβερνητική φιλοσοφία της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, βρισκόμαστε σε αντίθετες όχθες. Το ‘όχι’ είναι απαραίτητο, απαιτεί όμως από όλους μας και αντιπρόταση, κάτι που δυστυχώς δε φαίνεται να συμβαίνει με το μεγαλύτερο μέρος της Αριστεράς και των άλλων αντιμνημονιακών δυνάμεων. Ζητάμε λοιπόν ισχυρή πράσινη παρουσία στην επόμενη Βουλή, καταλύτη διαλόγου και συνεργασιών για να τερματίσουμε την ομηρεία της χώρας στους δανειστές».

Το πρόγραμμα των Οικολόγων Πράσινων για τον τουρισμό
Αναφερόμενος στον τουρισμό, εξήγησε πως όραμα των Οικολόγων Πράσινων είναι ένα ήπιο μοντέλο, με σεβασμό των φυσικών πόρων και πλήρη διαφύλαξη του φυσικού τοπίου και της πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, που αποτελούν το ζωτικότερο «κεφάλαιο» και για τον τουρισμό, με επισκέπτες, κατά το δυνατόν, όλο το χρόνο σε όλη τη χώρα, σε άμεση και στενή διασύνδεση με την υπόλοιπη τοπική οικονομία κάθε περιοχής και με την ευρύτερη δυνατή δημιουργία θέσεων εργασίας και με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για όλους.
Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευόπουλο, «το μοντέλο του μαζικού τουρισμού, που φέρνει επισκέπτες 3-4 μήνες το χρόνο, αδιαφορεί για το περιβάλλον και συγκεντρώνεται όλο και περισσότερο σε γιγαντιαίες μονάδες all inclusive με ελάχιστη επαφή με την τοπική οικονομία, έχει πια δείξει τα όριά του». Όπως τόνισε, είναι ώρα για «ριζικό αναπροσανατολισμό: Χρειαζόμαστε διασύνδεση του τουρισμού με την υπόλοιπη τοπική οικονομία και στροφή σε ήπιες μορφές τουρισμού που φέρνουν επισκέπτες όλο το χρόνο». Υπογράμμισε, δε, πως όλες οι τουριστικές περιοχές «είναι επείγον να επενδύσουν σε ποιοτικά προϊόντα και σε σύγχρονη βιολογική γεωργία. Η διατήρηση και προβολή των φυσικών περιοχών και των υγροτόπων, η προώθηση πραγματικού αγροτουρισμού, η δημιουργία ποδηλατικών διαδρομών ως προέκταση ευρωπαϊκών δικτύων όπως το EUROVELO, η αναβίωση των παλιών μονοπατιών και των πεζοπορικών διαδρομών, μπορούν να κάνουν τη χώρα μας ελκυστική και σε επισκέπτες που δεν έρχονται μόνο το καλοκαίρι και που επιθυμούν πραγματική επαφή με την τοπική οικονομία και κοινωνία». Αντί αυτού, ωστόσο, οι κινήσεις που γίνονται υπονομεύουν τον εν λόγω στόχο. «Εκποίηση και βίαιη αλλαγή χρήσεων σε κρίσιμες περιοχές δημόσιας γης, από τις Γούρνες στην Κρήτη μέχρι ευαίσθητες περιβαλλοντικά περιοχές όπως ο Ερημίτης στην Κέρκυρα και το Δέλτα του Νέστου, αλλά και υποσχέσεις να γίνουν ‘ενεργειακοί κόμβοι’ το Αιγαίο, το Ιόνιο και το Λυβικό με μαζικές εξορύξεις υδρογονανθράκων. Η διπλανή Αλβανία, αλλά και η όχι πολύ μακρινή Ρουμανία, παράγουν σημαντικές ποσότητες πετρελαίου ήδη από τη δεκαετία του 1930 και αρκούν να μας δείξουν κατά πόσο κάτι τέτοιο φέρνει όντως ευημερία: αυτές τις χώρες θέλουν να μας προβάλλουν ως πρότυπο;», αναρωτήθηκε.

Το περίπτερό τους στη Θεσσαλονίκη εγκαινίασαν οι Οικολόγοι Πράσινοι
Εγκαινιάστηκε σήμερα το εκλογικό περίπτερο των Οικολόγων Πράσινων, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Γούναρη και Τσιμισκή. Στα εγκαίνια έδωσαν το παρόν οι υποψήφιοι Επικρατείας, Γιώργος Τριανταφυλλίδης (μηχανικός μεταλλείων – μεταλλουργός, γνωστός για το έργο του στον αγώνα κατά των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική, Φώτης Μπίμπασης (εκπρόσωπος των δικαιωμάτων των τυφλών και όλων των ατόμων με ειδικές ανάγκες), Κώστας Διάκος (εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής) και υποψήφιοι βουλευτές, τόσο από τη Θεσσαλονίκη όσο και από άλλους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ. Μπίμπασης παρουσίασε μια έκδοση με το εκλογικό πρόγραμμα της παράταξης σε εκτύπωση με το σύστημα Μπράιγ, ώστε να είναι προσβάσιμο σε άτομα με προβλήματα όρασης. Τους υποψήφιους παρουσίασε η υποψήφια βουλευτής, Σοφία Κυπριανίδου, η οποία εξέφρασε την ευχή ότι στον ίδιο χώρο «θα γιορτάσουμε μαζί το βράδυ της 6ης Μαΐου την εκλογή των πρώτων βουλευτών των Οικολόγων Πράσινων στην ελληνική Βουλή, όπως γιορτάσαμε πριν τρία χρόνια και την εκλογή του πρώτου Έλληνα Πράσινου ευρωβουλευτή». Σύμφωνα με την κ. Κυπριανίδου, «στο κλίμα που διαμορφώνεται από τις αποτυχημένες πολιτικές των δύο μεγάλων κομμάτων του δικομματισμού και τις πιο αποτυχημένες συνταγές του ΔΝΤ και της Τρόϊκας, οι Οικολόγοι Πράσινοι θέλουν να αποτελέσουν μια ακτίνα ελπίδας, μια δημιουργική και θετική αντιπρόταση, για ένα νέο ξεκίνημα και μια πράσινη και αξιόπιστη λύση για το μέλλον». Το περίπτερο θα είναι ανοικτό όλη τη διάρκεια των επόμενων ημερών έως τις εκλογές, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.
eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έλληνας γίνεσαι, το παραδέχεται επιτέλους η Νέα Δημοκρατία

Του Θάνου Καμήλαλη Αξίζει ένα «μπράβο» στην κυβέρνηση για τον ακούσιο κοινωνικό συμβολισμό μέσω του σχεδίου να προσφέρει την ελληνική ...