Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ


Για να δείτε την σελίδα σε μορφή .pdf κάντε ΚΛΙΚ εδώΑυξημένη νευρικότητα προκαλούν στην ηγεσία της Ν.Δ. τα σενάρια περί μετεκλογικής συγκυβέρνησης που προωθούν διεθνείς και εγχώριοι πολιτικο-επιχειρηματικοί κύκλοι, αλλά βρίσκουν ευήκοα ώτα και αναπαράγονται και στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης.

Παρότι ο Αντώνης Σαμαράς έκανε δήλωση ανήμερα της Αποκριάς και εν συνεχεία έβγαλε τον εκπρόσωπό του στα παράθυρα να λέει ότι «τα περί συγκυβέρνησης είναι εκ του πονηρού και αποσκοπούν να εξομοιώσουν το ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ.», τα σχετικά σενάρια είναι στην ημερήσια διάταξη. Βρίσκουν δε πρόσφορο έδαφος όσο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Ν.Δ., μετά την προσχώρηση του αρχηγού της στο κόμμα του μνημονίου, κινείται σε χαμηλά ποσοστά κάτω από 20% και ακόμη και με προβολή στην κάλπη, μετά βίας πιάνει το 30%.

Παρόλα αυτά ο κ. Σαμαράς συγκαλεί την Κυριακή την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος προκειμένου να ξεκαθαρίσει στα «απείθαρχα» στελέχη του ότι στόχος της Ν.Δ. είναι η αυτοδυναμία και να δώσει την προεκλογική γραμμή.

Ο κ. Σαμαράς θα προσπαθήσει για μία ακόμη φορά να πείσει ότι ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. δεν είναι το ίδιο, αφού το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ και την ψήφιση του πρώτου μνημονίου. Στην πραγματικότητα αναζητεί άλλοθι για τη δική του προσχώρηση στο κόμμα του μνημονίου για να συγκρατήσει τις απώλειες ψηφοφόρων της λαϊκής Δεξιάς και επικαλείται ότι το
ΠΑΣΟΚ έφερε τη χώρα προ τετελεσμένου. Σε πιο χαμηλούς τόνους, θα επαναλάβει και τις αιτιάσεις του εναντίον της Αριστεράς, υποστηρίζοντας ότι «ευθύνεται για την κατάσταση της χώρας».

Φυσικά θα βάλει τα δικά του διλήμματα: «παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη ή χρεοκοπία και έξοδος από το ευρώ» και παράλληλα «νόμος και τάξη με τη Ν.Δ. ή κατάσταση κοινωνικής ανομίας».

Ο κ. Σαμαράς απευθύνεται στα διεθνή κέντρα και στους ντόπιους συνομιλητές του λέγοντας ότι η Ν.Δ. είναι η μόνη συμπαγής ακόμη δύναμη του πολιτικού συστήματος που μπορεί να εγγυηθεί τη σιδηρά εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής, αυξάνοντας την κοινωνική καταστολή και περιθωριοποιώντας την Αριστερά. Ευελπιστεί ότι, με τη δεξιά στροφή του και την προοπτική της εξουσίας, θα συσπειρώσει τη λαϊκή βάση του κόμματος και με τις απειλές καταστροφής θα τρομάξει τους «νοικοκυραίους».
στο ΚΑΡΦΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...