Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Αποκατάσταση των αδικιών προβλέπει το σχέδιο Σαμαρά

Με έμφαση στην ανάπτυξη, αλλά και στα περίφημα ισοδύναμα μέτρα ώστε να γίνουν πράξη οι προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Πέμπτη στο Ζάππειο το σχέδιο Σαμαρά για την ανάταξη της οικονομίας. Οπως δήλωσε μάλιστα ο πρόεδρος της ΝΔ κατά το πασχαλινό του μήνυμα, «έχω σχέδιο που θα βάλει την Ελλάδα στην τροχιά της ανάπτυξης». Εκτός από το σχέδιο εξόδου από την κρίση, η ΝΔ σήμερα αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα τις λίστες των υποψηφίων της, πλην του Επικρατείας.
Στο «Ζάππειο ΙΙΙ», όπως έχει τιτλοφορήσει η Νέα Δημοκρατία το πακέτο των προτάσεών της για την οικονομία, ο κ. Σαμαράς θα παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματος τόσο για την έξοδο από την κρίση όσο και για την ανακούφιση ευπαθών ομάδων. Στην κατηγορία αυτήν η ΝΔ εντάσσει τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους κτηνοτρόφους και τους πολυτέκνους, για τους οποίους επανειλημμένα ο πρόεδρος της ΝΔ έχει δεσμευτεί για «αποκατάσταση του εισοδήματός τους» σε προ Μνημονίου επίπεδα.
ΟΙ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ. Ειδικότερα για τους χαμηλοσυνταξιούχους, όπως υπενθυμίζουν από τη Συγγρού, οι υποσχέσεις αφορούν όσους λαμβάνουν σύνταξη έως 700 ευρώ. «Η αποκατάσταση θα γίνει μόνο για το ποσό που κόπηκε λόγω Μνημονίου. Δηλαδή, αν κάποιος έπαιρνε 580 ευρώ και κόπηκαν τα 80, θα του δώσουμε πίσω τα 80». Το ίδιο και για τις άλλες δύο κατηγορίες, δηλαδή κτηνοτρόφους και πολυτέκνους. Το ισοδύναμο μέτρο που θα προτείνει στην τρόικα ο πρόεδρος της ΝΔ, ώστε να αποκατασταθούν οι αδικίες, είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η φορολόγηση των Λαχείων και των τυχερών παιχνιδιών.
Στο «Ζάππειο ΙΙΙ», εκτός από τους χαμηλοσυνταξιούχους, ο αρχηγός της ΝΔ θα εστιάσει και στην ανακούφιση των δανειοληπτών. Σύμφωνα με την πρόταση της ΝΔ, η οποία θα παρουσιαστεί λεπτομερώς την Πέμπτη, κάθε δανειολήπτης δεν θα πληρώνει περισσότερο από το 30% του σημερινού εισοδήματός του στις τράπεζες για όλα τα δάνεια τα οποία έχει (στεγαστικά, καταναλωτικά).
Για τους νέους επιχειρηματίες θα υπάρχει πρόταση για να δοθούν φορολογικού τύπου κίνητρα, ενώ σε ό,τι αφορά τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες θα υπάρξουν «μέτρα χωρίς οικονομικό κόστος». Σε ό,τι αφορά το κομμάτι της ανάπτυξης στο σχέδιο Σαμαρά που θα παρουσιαστεί την Πέμπτη θα υπάρξει αναφορά για «σταδιακή μείωση του ΦΠΑ» τα επόμενα χρόνια.
Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς έδωσε ένα στίγμα των όσων θα πει την Πέμπτη στο Ζάππειο κατά το πασχαλινό του μήνυμα μετά την επίσκεψη στον Οίκο Ευγηρίας «Αγία Αικατερίνη» του Αργους ανήμερα το Πάσχα: «Πιστεύω ότι ένα ισχυρό κράτος πρέπει να έχει ισχυρή πρόνοια. Και για να γίνει αυτό χρειάζεται ανάπτυξη. Ανάπτυξη για την οποία συζητάω, φωνάζω, δίνω μάχη και έχω σχέδιο. Σχέδιο που θα βάλει την Ελλάδα στην τροχιά της ανάπτυξης. Για την εκπόνηση του «Ζαππείου ΙΙΙ», σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν δεκάδες συναντήσεις στη Συγγρού με επιστήμονες «άνευ κομματικής ένταξης», οι οποίοι κατόπιν προσκλήσεως παρουσίασαν τις ιδέες τους για την έξοδο από την κρίση.
ta nea online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...