Κυριακή 22 Απριλίου 2012

«Οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες για την οικονομική σταθερότητα»


Το ΔΝΤ ζητά αλλαγές για να σταθεροποιηθεί η οικονομία

«Δέσμευσή μας παραμένει η ανάληψη των απαραίτητων δράσεων ώστε να διασφαλιστεί η παγκόσμια οικονομική σταθερότητα». Αυτό τονίζεται στην τελική ανακοίνωση του ΔΝΤ, το οποίο πραγματοποίησε την εαρινή του διάσκεψη, μαζί με την Παγκόσμια Τράπεζα, στην Ουάσινγκτον.

Περισσότερες από 20 χώρες μέλη του ΔΝΤ δεσμεύθηκαν να προσφέρουν ως «παγκόσμιο τείχος προστασίας» στα αποθεματικά του Ταμείου περισσότερα από 430 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπε δήλωσε ότι το ενισχυμένο τείχος προστασίας του ΔΝΤ «αναμένεται να βοηθήσει στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης και να εξακολουθήσει να σταθεροποιεί την κατάσταση, η οποία παραμένει εύθραυστη».

Από την πλευρά του, ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ ζήτησε από την Ευρώπη να εξακολουθήσει «να υποστηρίζει δημιουργικά, ευέλικτα και επιθετικά τις χώρες καθώς προχωρούν σε μεταρρυθμίσεις».
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...