Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών αφήνει ο Φώτης Κουβέλης


Ανοιχτό το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών αφήνει ο Φώτης Κουβέλης«Η ΔΗΜΑΡ είναι έτοιμη να αξιοποιήσει τη δύναμη που θα της δώσει ο λαός για παρέμβαση στις μετεκλογικές διαδικασίες, είτε από θέσεις προγραμματικής αντιπολίτευσης, είτε από θέσεις συμμετοχής σε κυβερνήσεις συνεργασίας» τόνισε ο πρόεδρος του Κόμματος Φώτης Κουβέλης, αφήνοντας ανοιχτό για ακόμη μία φορά το ενδεχόμενο συνεργασιών.

Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στη Λάρισα, ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι «η Δημοκρατική Αριστερά αποδέχεται την πρόκληση για μια κυβερνώσα αριστερά και είναι ανοιχτή σε συνεργασίες αρκεί να υπηρετούν την αλλαγή των πολιτικών και όχι ευκαιριακές συμπράξεις για τη νομή της εξουσίας ή τη συνέχιση με άλλο τρόπο των ίδιων πολιτικών».

Διατύπωσε εξάλλου για ακόμη μία φορά τις προϋποθέσεις συνεργασίας, οι οποίες σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ επικεντρώνονται στο τρίπτυχο: σύμπτωση σε προοδευτικό πρόγραμμα, φερέγγυες πολιτικές και αξιόπιστα πρόσωπα για την εφαρμογή του.

Παράλληλα δεσμεύθηκε για απαγκίστρωση από τις επαχθείς για τους εργαζόμενους και τους πολίτες ρυθμίσεις του μνημονίου, με αναθεώρηση του. Όπως τόνισε ο κ. Κουβέλης, η εμμονή στη συνέχιση της ίδιας πολιτικής με την παθητική αποδοχή του μνημονίου δεν αφήνει περιθώριο συνεργασίας, υποστήριξε.
Από την άλλη, όπως υποστήριξε δεν μπορεί να συνεχιστεί μια αντιμνημονιακή ρητορική που ουσιαστικά προτείνει άμεση χρεοκοπία και επιστροφή στη δραχμή, ενώ ανοίγει παράλληλα τον ολισθηρό δρόμο για συμπτώσεις ανάμεσα σε ετερόκλητα ακραία πολιτικά και ιδεολογικά ρεύματα.
new post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκληρές αλήθειες: Για αυτό αξίζουν οι εξοπλισμοί και οι συμμαχίες

Οι «προπονητές της εξέδρας» ήταν το Σάββατο με το Ιράν. Οπαδικά. Το διαπιστώσαμε στον κύκλο μας, το είδαμε στα social media. Την ώρα που εκτ...