Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Μία νέα μέρα ξεκινά σήμερα για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Ορκίζεται για πρώτη φορά βουλευτής o Νίκος Ανδρουλάκης, μαζί του ορκίζεται και η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, που σε πολύ μεγάλο βαθμό χαρακτηρίζεται από ανανέωση.

Και ενώ στην Χαριλάου Τρικούπη προσπαθούν ήδη από χθες να ρίξουν τους τόνους στον απόηχο της οργισμένης αντίδρασης του Χάρη Καστανίδη, μετά την απόφαση Ανδρουλάκη να κρατήσει την έδρα της Ά Θεσσαλονίκης, με την οποία τον άφησε εκτός Βουλής, δεν είναι λίγοι όσοι επικαλούνται αυτήν ακριβώς την εντολή ανανέωσης που πήρε ο Νίκος Ανδρουλάκης όταν εξελέγη πρόεδρος του κόμματος τον Δεκέμβριο του 2021. Πρόκειται για μία ‘εντολή’ που έχει γίνει πράξη στο κόμμα, ενώ μετά από τις τελευταίες εκλογές βρίσκει σε μεγάλο βαθμό εφαρμογή και στην ΚΟ. Κάποιοι, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι θα είναι ένας από τους γνώμονες που θα ακολουθήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης και στην επιλογή προσώπων για την διάταξη μάχης στη Βουλή, αλλά και ενόψει συγκρότησης ψηφοδελτίων για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τον Οκτώβριο.

Ειδικά για τη Βουλή πάντως, κρίσιμα πόστα φαίνεται ότι θα κληθούν να επωμιστούν μεταξύ άλλων και στελέχη της νέας γενιάς, όπως οι: Δημήτρης Μάντζος, Παναγιώτης Δουδωνής και Μανώλης Χριστοδουλάκης. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν θα έχουν ρόλο τα λεγόμενα παλιά και πάντως έμπειρα στελέχη. Κάθε άλλο. Μεταξύ αυτών που έχει στο μυαλό του ο Νίκος Ανδρουλάκης προκειμένου να αναλάβουν κρίσιμο ρόλο στη Βουλή, είναι ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, η Ευαγγελία Λιακούλη, ο Μιχάλης Κατρίνης, η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Παύλος Γερουλάνος.

Όσο για την αντίδραση του Χάρη Καστανίδη, δεν είναι λίγοι όσοι την περιγράφουν ως ‘άδικη’, άσχετα αν οι ίδιοι άφηναν προ μηνός να εννοηθεί ότι μετά από τις δεύτερες εκλογές θα επέστρεφε στα κοινοβουλευτικά έδρανα.


Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφές ότι η Χαριλάου Τρικούπη δεν θέλει να μπει σε έναν δημόσιο διάλογο για το θέμα, κρατά χαμηλούς τόνους και δίνει οδηγίες προς … ναυτιλομένους, προκειμένου να κάνουν το ίδιο, σε όσους ερωτηθούν σχετικά κατά την διάρκεια παρουσίας τους σε τηλεοπτικά πάνελ.
https://www.matrix24.gr/2023/07/prospathoun-na-afisoun-to-thema-kastanidi-na-xechasti/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου