Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Βενιζέλος: Εγγυώμαι την οριστική υπέρβαση της κρίσης

«Εγώ, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, εγγυώμαι την οριστική υπέρβαση της κρίσης», είπε ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Βενιζέλος, μιλώντας στην πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στο γυμναστήριο του Μίλωνα στη Νέα Σμύρνη. «Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι διαθέσιμο για οποιαδήποτε κυβερνητική λύση μετά τις εκλογές, ούτε δεδομένος εταίρος. Ο λαός πρέπει να αποφασίσει το περιεχόμενο της πολιτικής μετά τις εκλογές», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στην κρισιμότητα των εκλογών της 6ης Μαΐου αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην πρώτη προεκλογική του ομιλία, στο κατάμεστο κλειστό γήπεδο του Μίλωνα στη Νέα Σμύρνη.

Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ο δεδομένος εταίρος της επομένης των εκλογών για τον σχηματισμό οποιασδήποτε κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι ο λαός πρέπει να αποφασίσει το περιεχόμενο της πολιτικής μετά
τις εκλογές, ενώ άσκησε σκληρή κριτική στον κ. Σαμαρά, καλώντας τον να ξεκαθαρίσει τι μέτρα προτείνει να ληφθούν τον Ιούνιο για την εξεύρεση 11 δισ. ευρώ.

Επίσης κάλεσε τα «αντιμνημονιακά» κόμματα να δηλώσουν αν με τον σχηματισμό κυβέρνησης, όπως την εννοούν, μπορούν να εγγυηθούν ότι τον Ιούνιο θα καταβληθούν οι μισθοί και οι συντάξεις.

Ο κ. Βενιζέλος έδωσε μεγάλη σημασία στη συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι η κρίσιμη παράμετρος των εκλογών βρίσκεται στο εσωτερικό τη παράταξης.


Εκεί τόνισε, κρίνεται το μέλλον της παράταξης και εν πολλοίς και η μοίρα της χώρας. Και κάλεσε τα μέλη και στελέχη του Κινήματος να δώσουν τη μάχη σπίτι με σπίτι και να μιλήσουν με κάθε Ελληνίδα και Έλληνα και να πείσουν για την ανάγκη να
αναδειχτεί πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενος στα μέτρα που ελήφθησαν την προηγούμενη περίοδο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι δεν πήραμε μέτρα που μας άρεσαν, αλλά όταν έχεις να αντιμετωπίσεις υπαρξιακά διλήμματα δεν είσαι σε θέση να ικανοποιήσεις το λαό.

Εμείς κάναμε σκληρή αυτοκριτική, πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος επισημαίνοντας ότι κανένα άλλο κόμμα δεν έκανε αυτοκριτική και πρωτίστως η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς.

Ο κ. Βενιζέλος χρησιμοποίησε «επιθετικούς» τόνους τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται να υψώσει τις σημαίες του και πρόσθεσε πως ό,τι καλύτερο έγινε στην Ελλάδα φέρει τη σφραγίδα της δημοκρατικής παράταξης.

Οι εκλογές της 6ης Μαΐου, τόνισε, δεν είναι μια μεγάλη δημοσκόπηση ή ευρωεκλογές , εννοώντας ότι δεν δικαιολογείται χαλαρή ψήφος, ψήφος διαμαρτυρίας ή πίεσης.

Οι εκλογές καθορίζουν τη μοίρα του τόπου για τα επόμενα 20 χρόνια και είναι η πρώτη φορά που μια ψήφος έχει τόσο σημαντικά στρατηγικά χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως αν τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων αποτυπωθούν στην κάλπη, τότε θα υπάρξει ακυβερνησία και θα βαθύνει η κοινωνική και οικονομική κρίση.

Ο δρόμος είναι ένας, πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, η ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ σε πρώτο κόμμα, γιατί αυτό επιβάλουν οι ανάγκες της χώρας.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η αναφορά του κ. Βενιζέλου στη μετεκλογική στάση του ΠΑΣΟΚ. Ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ο δεδομένος σύμμαχος μιας οποιασδήποτε κυβέρνησης τασσόμενος υπέρ του σχηματισμού μιας κυβέρνησης προοδευτικού
προσανατολισμού.

Αναφερόμενος σε πιθανές άλλες λύσεις ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι υπάρχουν άλλες δύο. Η πρώτη είναι η αυτοδυναμία της ΝΔ και η πρωθυπουργία Σαμαρά. Όπως είπε, αν ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι πρέπει να γίνει πρωθυπουργός, η μεγάλη πλειοψηφία
του λέει δεν σε θέλουμε πρωθυπουργό. Η άλλη λύση, είπε, θα είναι μια κυβέρνηση των αντιμνημονιακών δυνάμεων της αριστεράς, της δεξιάς ή και της ακροδεξιάς.

Ενόψει αυτών των ενδεχομένων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τους πολίτες να σκεφθούν ποια κυβέρνηση θα μπορούσε να κάνει ασφαλή τη χώρα, τα νοικοκυριά και τους πολίτες.

Τόνισε ότι η νίκη πρέπει να δοθεί στο ΠΑΣΟΚ, ώστε ο ίδιος, ως εντολοδόχος πρωθυπουργός, να προσπαθήσει να δημιουργήσει το μεγάλο τόξο εθνικής ευθύνης, με θετικό πρόσημο.

Ο κ. Βενιζέλος απέρριψε την άποψη ότι όποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα σχηματίσει κυβέρνηση, την ίδια πολιτική θα ακολουθήσει, λόγων των δεσμεύσεων της χώρας.

Εξήγησε ότι το μνημόνιο επιβάλει μόνο τη δημοσιονομική πολιτική και ότι όλες οι άλλες πολιτικές, η εξωτερική πολιτική, η ενεργειακή, οι ΑΟΖ, η εκπαιδευτική, η πολιτική υγείας και όλες οι άλλες πολιτικές είναι υπόθεση της ελληνικής κυβέρνησης.

Ανέφερε επίσης ότι η Ευρώπη, με την πολιτική της, εύκολα θα μπορούσε να οδηγηθεί σε ατύχημα ή σε λάθος και από ένα τέτοιο ενδεχόμενο πρέπει να προστατέψουμε την πατρίδα μας.

Σχετικά με τα μέτρα του Ιουνίου ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται ότι δεν θα θιγούν οι χαμηλόμισθοι και οι συνταξιούχοι και δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι, ούτε θα υπάρξουν νέες οριζόντιες περικοπές.

Αντίθετα, όπως είπε, όσο η χώρα εφαρμόζει τις δεσμεύσεις της, θα μπορούν να μειώνονται έκτακτοι φόροι, εισφορές κλπ. Είμαστε, τόνισε, κοντά στην υπέρβαση της κρίσης, αλλά πρέπει να ολοκληρώσουμε την πορεία που ακολουθούμε.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στην πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη, την γκρίζα και συντηρητική, όπως την χαρακτήρισε, τονίζοντας ότι αυτό πρέπει να αλλάξει και έστειλε μήνυμα πολιτικής και ιδεολογικής στήριξης στον Φρανσουά Ολάντ, στη
μάχη του για τη Γαλλική προεδρία, αλλά κυρίως για μια Ευρώπη της Αλληλεγγύης και της Ανάπτυξης και όχι μόνο της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Τον κ. Βενιζέλο υποδέχθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του Μίλωνα ο δήμαρχος Ν. Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης, με αναφορές στην επίσκεψη του Ελευθερίου Βενιζέλου στην περιοχή κατά την προεκλογική περίοδο του 1933.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαντώντας τόνισε ότι το 1933 οι εκλογές δεν είχαν θετικό αποτέλεσμα για τη δημοκρατική παράταξη, υπήρξε ακυβερνησία και διάλυση που κατέληξε στον εκφασισμό της χώρας και αυτό δεν θα επιτρέψουμε να γίνει σήμερα. Αναφορά έκανε και στον Ανδρέα Παπανδρέου για τον οποίο είπε ότι αποκατέστησε την ενότητα στο εσωτερικό της χώρας, για να εισπράξει το θερμό χειροκρότημα των συγκεντρωθέντων.
ta nea online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...