Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Εννέα «μνηστήρες» για το ελληνικό


thumb

Εννέα συνολικά επενδυτές εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της εταιρίας Ελληνικό Α.Ε. κατά την πρώτη φάση του διαγωνισμού του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
«Η ανταπόκριση στο διαγωνισμό αποτελεί ένδειξη ισχυρού ανταγωνισμού» επεσήμανε στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΤΑΙΠΕΔ.
Τα ονόματα των ενδιαφερομένων επενδυτών που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής θα ανακοινωθούν σύντομα. Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού οι προεπιλεγέντες επενδυτές θα αποκτήσουν πρόσβαση σε λεπτομερή στοιχεία για τα περιουσιακά και πληροφορίες για τη διαγωνιστική διαδικασία. Αμέσως μετά θα κληθούν να υποβάλλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές, μαζί με το επιχειρηματικό τους σχέδιο και υποστηρικτικά στοιχεία για τη χρηματοδότηση της επενδυτικής τους πρότασης.
«Η αξιοποίηση του Ελληνικού μπορεί να ενισχύει το ΑΕΠ της χώρας κατά 0,3% κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της κατασκευής και να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας κάθε χρόνο για την επόμενη δεκαετία. Το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για την απόκτηση των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε αποδεικνύει ξεκάθαρα την εμπιστοσύνη έμπειρων επενδυτών στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Κ. Μητρόπουλος.

to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...