Σάββατο 28 Απριλίου 2012

«Έξοδος σε τρία χρόνια»

Την οριστική έξοδο από το μνημόνιο σε διάστημα τριών ετών έθεσε ως στόχο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσιάζοντας τις προγραμματικές δεσμεύσεις του Κινήματος και συμπλήρωσε ότι ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση, έχουμε διανύσει τα 2/3 του δρόμου. Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι σε τρία χρόνια η Ελλάδα θα είναι δημοσιονομικά αυτάρκης και ισοδύναμο μέλος της ευρωζώνης.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε, πάντως, ότι για να γίνει αυτό πρέπει να υιοθετηθεί το εθνικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης που προτείνει, από τον ελληνικό λαό που πρέπει να δώσει μια καθαρή εντολή και δεύτερο να επιτευχθεί η δημιουργία ενός εθνικού πολιτικού και κοινωνικού συναγερμου.
Συγκεκριμένα δεσμεύτηκε ότι οι παρεμβάσεις του Ιουνίου δεν θα περιλαμβάνουν νέους φόρους, οριζόντιες περικοπές μισθών και επιβαρύνσεις μισθωτών και συνταξιούχων. Πρόσθεσε επίσης ότι θα επιτευχθεί και παράταση ενός έτους στο χρόνο που απαιτείται για την επίτευση των στόχων μείωσης του ελλείμματος.
Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο και για ένα νέο φορολογικό σύστημα που θα αποδίδει έμφαση στη δικαιοσύνη και στην ανάπτυξη. Και θα περιλαμβάνει βήματα όπως:
  • πρώτο βήμα, ανάκληση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που καταβάλλεται από τους μισθωτούς
  • δεύτερο βήμα, σταδιακή μείωση του μη μισθολογικού κόστους (-5% στις ασφαλιστικές εισφορές)
  • τρίτο βήμα, αντικατάσταση του ειδικού τέλους για τα ακίνητα και όλων των φόρων για τα ακίνητα από έναν νέο ενιαίο φόρο
  • τέταρτο βήμα, η σταδιακή μείωση του ΦΠΑ σε τουρισμό, αγροτικά εφόδια και εστίαση.
Το συνολικό κόστος όλων αυτών δεν ξεπερνά, όπως εκτίμησε, το 1% του ΑΕΠ, όμως όπως είπε, βασική προϋπόθεση για όλα τα παραπάνω είναι η αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας.

Τέλος, όπως και ο Α. Σαμαράς, μίλησε για αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, του πολιτισμού, της διάθεσης των ανθρώπων για επιστροφή στην ύπαιθρο.
protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...