Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Εκατομμύρια πιστοί προσήλθαν στους ιερούς ναούς, σε κάθε γωνιά της χώρας, για να ακούσουν το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης, ότι η ζωή νίκησε τον θάνατο, να λάβουν το Άγιο Φως, να ανταλλάξουν ευχές και να διαδώσουν το χαρμόσυνο μήνυμα: «Χριστός Ανέστη».

Με λαμπρότητα τελέστηκε η Αναστάσιμη Ακολουθία και στον Ιερό Ναό του Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο δήμο της Αθήνας, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου.

Στο μήνυμά του, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι «Πάσχα σημαίνει έξοδος σημαίνει τη διάβαση από την περιοχή της οδύνης στον χώρο της ελπίδας»

Στην Ακουλουθία στον Αγ. Διονυσίου παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, από τη ΝΔ ο Γιάννης Τραγάκης και η Όλγα Κεφαλογιάννη, από το ΠΑΣΟΚ η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Γιώργος Κουτρουμάνης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός και ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Γ. Γρίβας. Επιπλέον, στον Ιερό Ναό του Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των στρατιωτικών δυνάμεων και πλήθος πολιτών.

Κατάνυξη και στο Φανάρι, όπου εκατοντάδες πιστοί παρακολούθησαν τη λειτουργία και έψαλαν το «Χριστός Ανέστη» μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Στο στρατόπεδο της Β' Μοίρας Καταδρομών στη Νάουσα γιορτάζει την ημέρα του Πάσχα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας.


«Εύχομαι σε όλους μας να είναι μια πραγματική Ανάσταση για τον Ελληνικό λαό που υπέφερε αυτόν τον τελευταίο καιρό», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο μήνυμά του για την Ανάσταση.
Πρόσθεσε ότι ο λαός «τα έχει δώσει όλα για να ξεπεράσουμε την κρίση» και σύνεχισε: «Πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να ξεπεραστεί η κρίση:με ομόνοια, με πίστη σ' αυτό που κάνουμε και με το όνειρο ότι ύστερα από τα Πάθη έρχεται η Ανάσταση».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος γιορτάζει το Πάσχα στη Θεσσαλονίκη. Χθες το βράδυ παρακολούθησε την αναστάσιμη λειτουργία στη Μονή Βλατάδων. Στο αναστάσιμο μήνυμά του ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι«αυτό το Πάσχα μπορεί να είναι ευκαιρία εξόδου από την κρίση. Εμείς,όλοι μαζί, έχουμε τώρα τη δυνατότητα να δώσουμε ελπίδα και προσδοκία στην Πατρίδα μας λέγοντας την αλήθεια, αρνούμενοι να επαναλάβουμε τη γνωστή ιστορία της δημαγωγίας και του λαϊκισμού».
Ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Αντώνης Σαμαράς εορτάζει το Πάσχα στη γενέτειρα της συζύγου στο Ναύπλιο. Στο μήνυμά του για την Ανάσταση, ο πρόεδρος της Ν.Δ. εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «μονιασμένοι και αποφασιστικοί, με πίστη, σχέδιο και αγώνα, όπως κάναμε πολλές φορές στην Ιστορία μας, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις σημερινές αντιξοότητες, να ξεπεράσουμε την κρίση και να αναστήσαμε τη χαμένη Ελπίδα για όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες». Και προσθέτει: «Πιστοί στις παραδόσεις της Ορθοδοξίας, οι Έλληνες αντλούμε σήμερα το μέγα μήνυμα: ότι μετά τον Γολγοθά και τα Πάθη έρχεται η Ανάσταση».
Στην Αθήνα εορτάζουν το Πάσχα η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, κ. Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, κ. Φώτης Κουβέλης και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, κ. Γιώργος Καρατζαφέρης.
Το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παίδων στη Βούλα επισκέφθηκε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν περάσει με την οικογένειά του το Πάσχα στην Αίγινα.
Σε κέντρα των Σωμάτων Ασφαλείας στη Φωκίδα και την Αιτωλοακαρνανία θα περιοδεύσει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Πάνος Καμμένος.
Από την παιδούπολη για κακοποιημένα παιδιά στον Άλιμο, που επισκέφθηκε, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κ. Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι «το μήνυμα της Ανάστασης για τους Έλληνες φέτος είναι ένα μήνυμα προσπάθειας και αγώνα».
Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, κ. Λούκα Κατσέλησημειώνει ότι «η Ανάσταση αποκτά χαρακτήρα αγώνα για την αλλαγή, την ανατροπή και την ελπίδα».
proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: «Αγριεύει» η σύγκρουση των υποψηφίων – Τα «όπλα» τους πριν από το debate

Κάθε μέρα και πιο έντονη είναι η πολιτική σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ με τους υποψηφίους πρόεδρους του Κινήματος να «ακονίζουν» τα μαχαίρια τους πρι...