Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Βενιζέλος: Και δική μας ευθύνη να ανακόψουμε την ακροδεξιά


Βενιζέλος: Και δική μας ευθύνη να ανακόψουμε την ακροδεξιά
Η επικείμενη εκλογική μάχη είναι η ιστορικά κρισιμότερη και δυσκολότερη εκλογική αναμέτρηση από το 1974, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στην ομιλία του προς τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όλη την Ελλάδα, με τα οποία είχε συνάντηση στην Ιπποκράτους.


Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι σε αυτές τις εκλογές ο ελληνικός λαός πρέπει να αποφασίσει αν η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να είναι ευρωπαϊκή χώρα, αν θα παραμείνει στην Ευρωζώνη, αν θα διασφαλίσει τα δύο ανωτέρω κεκτημένα και αν θα πολλαπλασιάσει το απόθεμα που έχει δημιουργηθεί με τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών.


Ο κ.Βενιζέλος, αναφερόμενος κυρίως στα κόμματα της Αριστεράς, είπε ότι πολλοί ζουν με την ψευδαίσθηση πως (και) στις εκλογές θα εκφράσουν την κοινωνική διαμαρτυρία, ενώ κάποιοι άλλοι θα κληθούν να κυβερνήσουν. «Ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί και οι απαντήσεις (εκ μέρους των πολιτικών δυνάμεων) δεν μπορεί να είναι αόριστες ή αντιφατικές», υπογράμμισε.


Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το Κίνημα πρέπει να πιστέψει στις δυνατότητές του και να αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις εκλογές, διαμορφώνοντας ένα συσχετισμό προοδευτικών δυνάμεων που να δίνει λύσεις στα προβλήματα και να αναλάβει πρωτοβουλίες εξόδου από την κρίση.


"Είναι και δική μας ευθύνη και όχι μόνο της δεξιάς παράταξης να ανακόψουμε την πορεία της ακροδεξιάς", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Βενιζέλος, ο οποίος, σε δεύτερη παρέμβασή του στη συνάντηση, τόνισε ότι υπάρχει μια νέα γενιά δημοσκοπήσεων που αλλάζει το κλίμα για την παράταξη.


«Υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι η χώρα μπορεί να κινηθεί εκτός του πλαισίου των συμφωνιών με τους εταίρους μας και της δανειακής σύμβασης;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι η χώρα πρέπει να αξιοποιήσει τα οφέλη που προκύπτουν από την συμμετοχή της στην ευρωζώνη.


«Πόσοι από τους Έλληνες είναι διατεθειμένοι για μια καταγγελία της δανειακής σύμβασης, πόσοι πιστεύουν ότι η επαναδιαπραγμάτευση είναι αξιόπιστη, όταν και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς που την είχε “λανσάρει” δεν το πιστεύει και την έχει εγκαταλείψει;», συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα την πρόταση εξόδου της χώρας από την ΕΕ και την ευρωζώνη ως «αξιοσέβαστη και παραδοσιακή, αλλά όχι ασφαλή για τον λαό».


Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι όσοι προτείνουν τέτοιες λύσεις πρέπει να διασφαλίσουν τους μισθούς και τις συντάξεις, τη ρευστότητα των τραπεζών και την εξασφάλιση της εξυπηρέτησης των λειτουργικών αναγκών του κράτους.


«Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες, όλα όσα λέγονται τώρα είναι επιταγές εξοφλητέες άμα τη εμφανίσει, στις 7 Μαΐου έρχεται ο λογαριασμός για την χώρα, όχι για κόμματα και πρόσωπα», υπογράμμισε.


Πυλώνας της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, είπε ο κ. Βενιζέλος, είναι η αλήθεια και δεν απέκρυψε ότι οι πολίτες δεν αποδέχονται εύκολα το πολιτικό σύστημα. Πρέπει να εγκαθιδρύσουμε μια σχέση αλήθειας με τους πολίτες, πρέπει κάποιος να πει την αλήθεια, αλλά πρέπει και κάποιος να είναι έτοιμος να την ακούσει, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι αν δεν υπάρχει δεκτικότητα για την αλήθεια, τότε υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας με τους πολίτες, που προκαταρκτικά το ΠΑΣΟΚ πρέπει να λύσει.


Επίσης, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι ο ρόλος των στελεχών της Αυτοδιοίκησης είναι κρίσιμος, ως αγωγού αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτών και κόμματος.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

19η Μαΐου: Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου αποτελεί μια άκρως σημαντική επέτειο για ολόκληρο τον ελληνισμό, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου , όπως αυτή...