Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Αποχωρούν ένας-ένας οι "γαλάζιοι"


Αποχωρούν ένας-ένας οι  γαλάζιοι
Ο κ.Βαγιωνάς ο οποίος εκλεγόταν βουλευτής Χαλκιδικής από το 2004, είχε διαγραφεί τον Φεβρουάριο, επειδή καταψήφισε το δεύτερο μνημόνιο και επέστρεψε στο κόμμα, με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, στα τέλη Μαρτίου. Σήμερα ανακοίνωσε ότι δεν θα πάρει μέρος στις εκλογές.

Αντίστοιχη δήλωση έκανε νωρίτερα ο κ. Χαλκίδης που έστειλε και μια σκληρή επιστολή του προς τον κ. Σαμαρά, επισημαίνοντας ως αιτία της παραίτησής του τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο ατόμων, τα οποία πρεσβεύουν διαφορετικές αρχές και πολιτική.

«Τις πολιτικές μου αρχές τις ασπάστηκα και τις υπηρέτησα στο πλευρό του Κώστα Καραμανλή, συμβιβαζόμενος μόνο με τα συμφέροντα των πολιτών και όχι τα προσωπικά. Μπροστάρης, βρέθηκα στον προσωπικό σας αγώνα, πιστεύοντας πως η ηθική των λόγων και των πράξεων θα αποτελούσαν συνέχεια και προοπτική πολιτικής διαδρομής», τονίζει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή ο κ. Χαλκίδης.

Και προσθέτει: «Δυστυχώς, σήμερα και κάτω από τις διαμορφούμενες συνθήκες και την κατάρτιση του ψηφοδελτίου, αρνούμαι να συνυπάρχω με εκείνους που πρέσβευαν μια πολιτική διαφορετικών αρχών και εγγυήσεων. Θέση την οποία γνωρίζατε εκ των προτέρων. Τέλος, ως βουλευτής, δηλώνω πως δεν υπήρξα λαϊκιστής ποτέ, ούτε στα δύσκολα, ούτε στα εύκολα, γιατί η ΝΔ είναι για όλα και πάντα και όχι για το όποτε κάποιοι τη θέλουν και τους βολεύει».
Στο μεταξύ, ως «επιβράβευση της ηθικής της αποστασίας» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τη συμμετοχή του Γιώργου Συμπιλίδη στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.




"Η επιβράβευση της ηθικής της αποστασίας δεν μπορεί να είναι η ασφαλής ατραπός για να βγούμε από την κρίση. Το κόμμα του κ. Συμπιλίδη ξύπνησε εφιαλτικές μνήμες" τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ για τον υποψήφιο βουλευτή του Κιλκίς, που το 1993, με την ανεξαρτητοποίησή του, είχε προκαλέσει την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε και στην «"έκρηξη" της κ.Μαρριέτας Γιαννάκου» για το θέμα του κ. Συμπιλίδη, και είπε ότι την βρίσκει «απολύτως λογική».

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι στη Δημοκρατική Συμμαχία προσχώρησε ο δημοσιογράφος Διαμαντής Σεϊτανιδης. Ο κ. Σεϊτανίδης είχε υποβάλει αίτηση για να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην περιφέρεια Ηλείας, στο οποίο τελικώς δεν συμπεριλήφθη και σε δήλωσή του είχε κάνει λόγο για «αποκλεισμό», προσθέτοντας ότι «σε αυτή τη Νέα Δημοκρατία είναι φανερό ότι δεν χωράω».
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

«Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές», ...