Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής ο Συμπιλίδης!

Το κύμα των αντιδράσεων από βουλευτές, στελέχη και φίλους της ΝΔ που εκδηλώθηκε όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του στο νομό Κιλκίς οδήγησε το Γιώργο Συμπιλίδη στην απόφαση να παραιτηθεί από υποψήφιος βουλευτής.

Δημοσίως, εναντίον της υποψηφιότητας του κ. Συμπιλίδη είχε ταχθεί η Ελίζα Βόζεμπεργκ. Σκληρές δηλώσεις εναντίον του υποψηφίου βουλευτή Κιλκίς είχαν κάνει επίσης η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Στέφανος Μάνος και ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Ομως οι "βουβές" αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ ήταν τόσο μεγάλες που δημιουργούσαν κινδύνους για αποσυσπείρωση της εκλογικής βάσης την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς δίνει όλες του τις δυνάμεις για να προσεγγίσει το στόχο της αυτοδυναμίας.

Η απόφαση του κ. Συμπιλίδη να αποσυρθεί έγινε γνωστή το πρωί της Παρασκευής από το protothema.gr. ""Μπροστά στη δύσκολη μάχη της 6ης Μαΐου, όλα τα προσωπικά παραμερίζονται", επισήμανε ο κ. Συμπιλίδης στη δήλωσή του και πρόσθεσε: "Σημασία έχει μόνον η νίκη της Παράταξης. Που μας χρειάζεται όλους. Πολύ περισσότερο που δίνουμε τη μάχη για το μέλλον. Το παρελθόν δεν μπορεί πια να μας χωρίζει…
Πρόθεσή μου είναι να προσθέσω, όχι να αφαιρέσω.
Άλλωστε και στο παρελθόν, προσπάθειες σπίλωσής μου έπεσαν στο κενό και με δικαστικές αποφάσεις.
Όμως, για να μπει ένα οριστικό τέλος σε όσα κακόβουλα λέγονται και γράφονται, παραιτούμαι από την υποψηφιότητά μου στο Κιλκίς, παραμένοντας στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά".

Λίγα λεπτά μετά την επίσημη δήλωση του κ. Συμπιλίδη ότι δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής, στο θέμα τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος της ΝΔ.

"Τιμώ την κίνηση του Γιώργου Συμπιλίδη, που δείχνει πνεύμα ενότητας και αποφασιστικότητα για τη νίκη. Συνεχίζουμε όλοι μαζί τον αγώνα", υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

Είναι προφανές ότι η ηγεσία της ΝΔ θα καταβάλει τώρα προσπάθεια να επουλωθούν τα "τραύματα" που δημιουργήθηκαν από την αρχική απόφαση να είναι υποψήφιος βουλευτής Κιλκίς ο κ. Συμπιλίδης, κίνηση που αποδοκιμάστηκε από την κομματική βάση του κόμματος και τελικώς οδήγησε τον υποψήφιο στην απόφαση να αποσυρθεί... 
proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...