Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Το ΔΝΤ πιάνει τον στόχο για ενίσχυση του κεφαλαίου του


Το ΔΝΤ πιάνει τον στόχο για ενίσχυση του κεφαλαίου του

Τέσσερις χώρες, Αυστραλία, Νότια Κορέα, Βρετανία και Σιγκαπούρη, υποσχέθηκαν την Παρασκευή να συμβάλουν στην αύξηση των πόρων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με το ποσό των 41 δισ. δολαρίων, κάνοντας μεγαλύτερη τη λίστα των μελών του που συμμερίζονται την ανάγκη για αύξηση των κεφαλαίων του Ταμείου, ώστε το τελευταίο να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει καλύτερα την κρίση στην ευρωζώνη και όχι μόνο.

Πλέον ο στόχος της Κριστίν Λαγκάρντ για αύξηση των κεφαλαίων του Ταμείου κατά 400 δισ. ευρώ βρίσκεται πολύ κοντά στην εκπλήρωσή του. Ωστόσο περιμένει «με ενδιαφέρον και νέες δεσμεύσεις».

Ειδικότερα, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι η Βρετανία και η Νότια Κορέα δεσμεύθηκαν να δώσουν από 15 δισ. δολάρια η καθεμία, ενώ η Αυστραλία θα χορηγήσει 7 δισ. και η Σιγκαπούρη άλλα 4 δισ. δολάρια.

Τους τελευταίους μήνες οι χώρες της ευρωζώνης, η Ιαπωνία, η Πολωνία, η Ελβετία, οι τρεις Σκανδιναβικές χώρες (Δανία, Νορβηγία, Σουηδία) και πολλές άλλες που δεν κατονομάστηκαν έχουν υποσχεθεί να παράσχουν συνολικά 357 δισ. δολάρια στο ΔΝΤ.

Η Λαγκάρντ χαιρέτισε τη σημερινή απόφαση των τεσσάρων χωρών δηλώνοντας «ενθαρρυμένη» από τη νέα αυτή απόδειξη σταθερής υποστήριξης εκ μέρους των μελών του Ταμείου. «Περιμένω με ενδιαφέρον και νέες δεσμεύσεις», πρόσθεσε.

TO BHMA online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σημασία της αναδιάρθρωσης του χρέους το 2012 - Η συμβολή του Τσαρλς Νταλάρα

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους που συντελέστηκε το 2011 - 2012 εξακολουθεί να είναι επίκαιρη, κρίσιμη και ενεργός. Οι διεθνείς...