Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Τσίπρας: Κυβέρνηση Αριστεράς ακόμη και με τη στήριξη Καμμένου


Τσίπρας: Κυβέρνηση Αριστεράς ακόμη και με τη στήριξη Καμμένου
Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, στην ιστοσελίδα tvxs.gr, ανέφερε ότι οι στιγμές που ζούμε είναι ιστορικές και για το λόγο αυτό, πρέπει να επιτευχθεί μια συμφωνία πλειοψηφίας στη Βουλή με τις δυνάμεις τις αριστεράς, σε ένα μίνιμουμ στόχων. Παραδέχτηκε ότι οι διαφορές είναι υπαρκτές, όμως είπε ότι προέχει να σταματήσουμε το μνημόνιο.

Και ανέφερε τα εξής: «Εάν, όμως, παρόλα αυτά, εμείς, ως Αριστερά, καταθέσουμε την πρότασή μας και χρειαζόμαστε πέντε ψήφους του Καμμένου και έρθει να μας τις δώσει ως ανοχή ή ως στήριξη δε θα τον πετάξουμε, δε θα του πούμε δεν τις θέλουμε...»

Μιλώντας σε ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση στη Σπάρτη, ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε ότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες «τα χουν βρει με τον κ. Τσίπρα», και πως «δεν είναι ΠΑΣΟΚ αλλά παίζουν το παιχνίδι του», καθώς το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ανακόψουν την πορεία της ΝΔ.

Κύκλοι της λεωφόρου Συγγρού ανέφεραν πως «οι μάσκες έπεσαν» και υπενθύμισαν πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε τηλεοπτικό σταθμό. Οπως είπαν, «ο κ. Καμμένος έχει ομολογήσει ότι θα μπορούσε να συμφωνήσει σε μια κυβερνητική πολιτική με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος έχει δηλώσει κατά λέξη ότι "υπάρχουν συγκλίσεις στην οικονομική πολιτική" των δύο κομμάτων».

«O κ. Τσίπρας κάνει το μεγάλο "άλμα" και είναι έτοιμος να συνεργαστεί με την κυρία Παπαρήγα και τον κ. Καμμένο, για να κυβερνήσει την χώρα. 'ρα, οι Έλληνες ξέρουν τι έχουν μπροστά τους και
μπορούν να διαλέξουν», ήταν το σχόλιο της εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά.

Έντονη ήταν και η αντίδραση του ίδιου του Πάνου Καμμένου, ο οποίος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, σημείωσε ότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν είναι «πατερίτσες κανενός». «Δεν είμαστε υπολείμματα, ούτε πατερίτσες κανενός», υπογράμμισε και τόνισε ότι με το ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα του διαφωνεί ιδεολογικά και προγραμματικά.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξήγησε ότι συμφωνεί με το ΣΥΡΙΖΑ στο οικονομικό πρόγραμμα όσον αφορά την ακύρωση του μνημονίου και το χρέος. «Από εκεί και πέρα», πρόσθεσε, «μας χωρίζει χάος σε θέματα εθνικά και λαθρομετανάστευσης».

Τέλος, ανέφερε ότι αν οι πολίτες δώσουν αυτοδυναμία στο κόμμα του, που έχει συγκεκριμένο όπως είπε πρόγραμμα, θα καλωσορίσει το ΣΥΡΙΖΑ και επανέλαβε: «Δεν γινόμαστε πατερίτσα κανενός».

Σχόλιο για το ζήτημα έγινε στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό και από τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος ήταν κατηγορηματικός: «Μας χωρίζει πολιτική και ιδεολογική άβυσσος, έχουμε πρόγραμμα εντελώς διαφορετικό».
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...