Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Μας έφαγαν τα πρέπει

Μας έφαγαν τα πρέπει. Και τα μη.
Πρέπει να τακτοποιήσεις τους ημιυπίαθριους.
Πρέπει να ρυθμίσεις τις οφειλές σου στην εφορία.
Να διακανονίσεις το δάνειο.

Πρέπει πληρώσεις το ΦΠΑ χρημάτων που ενώ έκοψες τιμολόγιο δεν εισέπραξες ποτέ.
Πρέπει να πληρώσεις το χαράτσι της ΔΕΗ.
Πρέπει να βάλεις πετρέλαιο με δόσεις.
Να ξαναδιακανονίσεις το δάνειο.
Να αρκεστείς στον μισό μισθό σου.
Να μην πάρεις σύνταξη.
Να μην κάνεις παιδιά.
Να κάνεις το σκατό σου παξιμάδι.

Να κλαίς βουβά για να μην ακούσει ο γείτονας που κάνει το ίδιο φοβούμενος μην το ακούσεις. Να παρακολουθείς την παρανοϊκή πραγματικότητα καταναλώνοντας εικόνες που σου προκαλούν δυσφορία.
Να υπομένεις στωικά την απόλυτη πολιτική παρακμή.
Να ακούς τον Βαγγέλη να υποστηρίζει πανηγυρικά τα πεπραγμένα του Γιώργου που κατά τα άλλα αποβλήθηκε από το προσκήνιο από την ίδια την ιστορία.
Που έκανε λάθος επιλογές τις οποίες βέβαια οι διάδοχοι του υπερασπίζονται μέχρι το τέλος. Τον Αντώνη να εγκαινιάζει γιοφύρια υπερασπιζόμενος μια πολιτική που μέχρι χθες αναθεμάτιζε.
Πρέπει να χωνεύεις φόβο και να πίνεις πίκρες. Να τσιμπιέσαι για να δεις αν είσαι ξύπνιος.
Πρέπει να αναρωτιέσαι καθημερινά τι μπορείς να κάνεις εσύ για την πατρίδα και όχι τι στα κομμάτια κάνει η πατρίδα για σένα.

Πρέπει να είσαι τίμιος όταν δίπλα σου οργιάζει η ατιμία. Αξιοπρεπής όταν η αξιοσύνη δεν είναι προνόμιο αλλά εμπόδιο. Πρέπει να καταλάβεις ότι ενώ εσύ μετράς τα ψιλά στην τσέπη σου οι οίκοι αξιολόγησης σε αναβαθμίζουν. Πρέπει να συνrειδητοποιήσεις για μια ακόμη φορά ότι όταν
ευημερούν οι αριθμοί δυστυχούν οι άνθρωποι.
Να θεωρείς φυσιολογικό και δεδομένο ότι το αύριο θα είναι ακόμα δυσκολότερο από το σήμερα και ότι το σήμερα είναι πολύ χειρότερο από το χθες που φοβόσουν.
Να μην διαμαρτύρεσαι ,γιατί φέρνεις αρνητική ενέργεια και ως γνωστόν η άρνηση φέρνει απόρριψη. Να μην στεναχωριέσαι γιατί μια ζωή την έχουμε. Να μην φοβάσαι γιατί γίνεσαι αδύναμος. Να μην είσαι αδύναμος γιατί οι γύπες ψάχνουν ήττες. Να μην παραπονιέσαι γιατί ζεις την ιστορία που αλλάζει και κατά βάθος είσαι τυχερός γιατί τη ζεις. Θα χεις να λες ιστορίες στα παιδιά σου και τα εγγόνια σου.
Πρέπει να είσαι κύριος του εαυτού σου πάνω απ όλα. Υποδειγματικός πολίτης .Να μην σκέφτεσαι γιατί παράγεις έλλειμμα. Να μην αντιδράς γιατί δεν αλλάζει τίποτα. Η ιστορία έχει αποφασίσει ότι η σελίδα αλλάζει. Η ιστορία σε ξεπερνά.

Νόμιζες ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Ανακάλυψες όμως ότι υπάρχουν μονόδρομοι.
Πρέπει να κοιτάς μπροστά. Αυτό είναι το μότο της εποχής. Εξάλλου το βάρος από τους ώμους σου έφυγε. Έτσι σου λένε οι ειδήσεις. Δεν σου λένε βέβαια ότι πήγε στις πλάτες των παιδιών σου. Μη φοβάσαι δεν πρέπει.
protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου