Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Tσίπρας: Θέατρο η δήθεν διαπραγμάτευση κυβέρνησης- τρόικας, κονφερασιέ ο Καρατζαφέρης!

Tσίπρας: Θέατρο η δήθεν διαπραγμάτευση κυβέρνησης- τρόικας, κονφερασιέ ο Καρατζαφέρης!Σχεδόν τέσσερις ώρες κράτησε η σημερινή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματός του, στο Υπουργείο Εξωτερικών και οι συνομιλίες που είχε με τον υπουργό Σταύρο Δήμα, με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να αφήνει σαφείς αιχμές για τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-τρόικας.

Συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, τα θέματα εξωτερικής και διεθνούς πολιτικής, η λειτουργία του Υπουργείου, θέματα της ΕΕ και των νέων συνθηκών και το ενεργειακό.

"'Εχει μεγάλη σημασία να γνωρίζουμε σε βάθος τις θέσεις, τις προτάσεις, τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ", δήλωσε ο Σταύρος Δήμας και πρόσθεσε ότι στην εξωτερική πολιτική είναι απαραίτητη η ευρύτερη δυνατή συναίνεση.

Ο υπουργός ευχαρίστησε το ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεργασία του στη Βουλή σε μερικά θέματα, που αφορούν στη λειτουργία του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατι είχε, για πρώτη φορά σε τέτοιο βάθος, ενδελεχή ενημέρωση για την εξωτερική πολιτική, μιλώντας δε στους δημοσιογράφους τόνισε την ανάγκη ριζικού γεωπολιτικού αναπροσανατολισμού της Ελλάδας και υπογράμμισε ότι το μείζον είναι το θέμα της εθνικής κυριαρχίας, που, όπως είπε, χάθηκε σε μεγάλο βαθμό εδώ και δύο χρόια, υπενθυμίζοντας, εν προκειμένω, σχετικές δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου από το Καστελλόριζο.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για "θέατρο δήθεν διαπραγμάτευσης", αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης και της τρόικας και για "Καρατζαφέρη σε ρόλο κονφερανσιέ", προσθέτοντας ότι έχουν, δυστυχώς, συναινέσει άπαντες στους επαχθείς όρους των νέων συμφωνιών.

Βιώνουμε τις οδυνηρές συνέπειες του μονομερούς ευρωατλαντικού προσανατολισμού και της ένταξης στον ίδιο άξονα με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, υπογράμμισε και τόνισε την ανάγκη νέας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής.

Αναφερόμενος στις απόρρητες δαπάνες του Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε αδιανόητη την αύξηση αυτών των δαπανών, εν μέσω γενικών περικοπών των κρατικών δαπανών, περιλαμβανομένων των δαπανών του Υπουργείου και ζήτησε το διακοματικό έλεγχο γι αυτές τις δαπάνες, προσθέτοντας ότι αισθάνεται πως αυτή είναι η κοινή θέση και προσέγγιση με τη σημερινή ηγεσία του Υπουργείου, ώστε να σταματήσει να λειτουργεί το διαχρονικό πλέγμα αυθαιρεσίας.
new post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακρίβεια: Εντός της ημέρας η επιστολή Μητσοτάκη στην Κομισιόν για τις διαφορετικές τιμές τιμολόγησης των πολυεθνικών

Επιστολή στην Κομισιόν με την οποία ζητά ευρωπαϊκή παρέμβαση, για τις διαφορετικές πολιτικές τιμολόγησης των πολυεθνικών, θα στείλει ο Κυριά...