Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Σόιμπλε: «Δεν ξέρω κανέναν κύριο Σόιμπλε που προσέβαλε την Ελλάδα»

Την κατανόηση για τους Έλληνες που πλήττονται σκληρά από τα μέτρα λιτότητας εκφράζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που απάντησε επίσης στις κατηγορίες του Έλληνα Προέδρου Κάρολου Παπούλια λέγοντας: «Δεν γνωρίζω κανέναν Σόιμπλε που να προσέβαλε την Ελλάδα».

«Ίσως ο Έλληνας Πρόεδρος να παρεξήγησε κάτι, θα πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο» ανέφερε σχετικά σε συνέντευξή του στο Tagesspiegel ο Γερμανός υπουργός, τονίζοντας πως όλοι οι υπουργοί της Ευρωζώνης, ανάμεσά τους ο ίδιος, και οι Ολλανδοί και Φινλανδοί ομόλογοί του, μάχονται τα τελευταία δύο χρόνια να σταθεροποιήσουν το ευρώ «και ειδικά να σταθεροποιήσουν την Ελλάδα».

Όσον αφορά το δεύτερο πακέτο, ο Σόιμπλε τάχθηκε κατά της κατάτμησής του, υποστηρίζοντας πως μία «σταδιακή έγκριση» των κεφαλαίων δεν θα είχε κανέναν νόημα, λέγοντας πως το Eurogroup της Δευτέρας θα αποφασίσει για το σύνολο του προγράμματος.

Ο Σόιμπλε δήλωσε ότι η ευρωζώνη δεν θέτει νέους όρους για τη βοήθεια αλλά είναι απαραίτητο η Ελλάδα να δώσει «επαρκείς εγγυήσεις ότι θα εφαρμόσει αυτούς που έχουν συμφωνηθεί ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών».

«Καταλαβαίνω τους πολίτες της Ελλάδας που πλήττονται σκληρά από τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα λιτότητας και που δεν μπορούν να κάνουν τίποτε για την καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων» συμπλήρωσε ο Γερμανός υπουργός.
ta nea online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

«Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές», ...