Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ την Κυριακή στο Σύνταγμα για την «κατάλυση της Δημοκρατίας»

Συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ την Κυριακή στο Σύνταγμα για την «κατάλυση της Δημοκρατίας»           
Νέο παλλαϊκό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας με αίτημα τη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα σε εφαρμογή της συνταγματικής επιταγής «η εφαρμογή του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων», πραγματοποιεί η ΓΣΕΕ την Κυριακή στις 10:30 στο Σύνταγμα.
Στην απόφαση αυτή κατέληξε η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ προβάλλει ως κύριο πολιτικό πλαίσιο την άποψη ότι το δεύτερο Μνημόνιο είναι «προκρούστης»:
- Της Δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
- Των εργασιακών-μισθολογικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων

Στην ανακοίνωση – προσκλητήριο για το συλλαλητήριο η ΓΣΕΕ τονίζει:
«Δεν φτάνει που καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τους οργανισμούς κοινωνικής πολιτικής γενικότερα το κράτος πρόνοιας, με το νέο μνημόνιο, θέτουν ευθέως ζήτημα δημοκρατίας.
· Περιορίζονται, αν δεν αμφισβητούνται ανοιχτά, οι δημοκρατικοί θεσμοί και η ανεξαρτησία της χώρας.
· Καταλύεται βάναυσα και ανεπανόρθωτα ο συνταγματικός χάρτης της χώρας μας και διαλύεται κάθε έννοια και θεσμός εργατικού δικαίου και συλλογικής διαπραγμάτευσης.
· Αμφισβητείται το κυρίαρχο δικαίωμα του λαού να ψηφίζει σε εκλογές σύμφωνα με τις δικές του αποφάσεις και προσδιορισμούς».

Επίσης αποφάσισε τις εξής δράσεις:
- Σ.Σ.Ε. κλαδικές επιχειρησιακές. Συντονισμός απεργιακών αγώνων και δράσεων προκειμένου να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις διασφάλισης των δικαιωμάτων των εργαζόμενων κόντρα στη λογική του μνημονίου-νόμου που δίνει όλα τα «όπλα» στους εργοδότες-επιχειρηματίες.

- Νομική τεκμηρίωση από τη ΓΣΕΕ σε συνεργασία με εργατολόγους και πανεπιστημιακούς της θέσης περί παραβίασης μέσω του μνημονίου του Συντάγματος, των ευρωπαϊκών συνθηκών και Διεθνών συμβάσεων και ενημέρωση των ομοσπονδιών και των εργατικών κέντρων.
- Συνέχιση των παρεμβάσεων για την ακύρωση της πρόβλεψης για κατάργηση των οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας.
- Άμεσα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
- Συμμετοχή στην Πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης των συνδικάτων στις 29 Φεβρουαρίου με στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια.
«Tα συνδικάτα μαζί με τους εργαζόμενους και την κοινωνία θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη με όλα τα μέσα και όλους τους τρόπους: συνδικαλιστικά, πολιτικά και δικαστικά, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο», καταλήγει η ΓΣΕΕ
eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με 30ετές ομόλογο

Σε νέα έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο , για πρώτη φορά μετά το 2021, με το μέγεθος της νέας έκδοσης να εκτιμ...