Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Σόιμπλε: Υπέρ της Ελλάδας

η βεβαιότητά του ότι το γερμανικό κοινοβούλιο θα ψηφίσει την Καθαρά Δευτέρα υπέρ του δεύτερου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, ύψους 130 δισ. ευρώ, εξέφρασε την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Υπέρ τάσσεται και ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα Bild, το 63% των γερμανών πολιτών δεν επιθυμούν την έγκριση του πακέτου στήριξης.

Συγκεκριμένα, στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Οικονομικών της G20 στο Μεξικό, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε: «Εκτιμώ ότι θα λάβουμε την απαραίτητη υποστήριξη από το κοινοβούλιο τη Δευτέρα.

Ακόμη, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το ΔΝΤ θα παράσχει την «απαραίτητη υποστήριξη» στο νέο πακέτο για την Ελλάδα.

Παράλληλα, ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε στην εφημερίδα Welt am Sonntag ότι το κόμμα του «θα εγκρίνει με μεγάλη πλειοψηφία» το πακέτο διάσωσης και πρόσθεσε: «Μια χρεοκοπία της Ελλάδας θα είχε ανυπολόγιστες επιπτώσεις».

Υπέρ του νέου πακέτου προς την Ελλάδα δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν και οι Γερμανοί Πράσινοι· αντίθετα, θα καταψηφίσει η γερμανική Αριστερά Die Linke.

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα Bild δημοσιεύει δημοσκόπηση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της οποίας, το 63% των Γερμανών δεν επιθυμούν την έγκριση του πακέτου στήριξης της Ελλάδας από την Ομοσπονδιακή Βουλή. Αντιθέτως, το 33% των ερωτηθέντων απαντά θετικά.

Επιπλέον, το 64% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποφύγει την χρεοκοπία, ενώ αντίθετη άποψη έχει το 31%.
ta nea online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...