Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

«Δεν θα μας σπρώξουν με το έτσι θέλω στη χρεωκοπία»


Το δίλημμα της ακυβερνησίας βάζει για πρώτη φορά στο τραπέζι ο Πρόεδρος της ΝΔ στον απόηχο των ευρωπαϊκών παρεμβάσεων και στα πολιτικά ζητήματα της χώρας. «Δεν θα μας σπρώξουν με το έτσι θέλω στη χρεωκοπία» είπε στους συνεργάτες του λίγο πριν στείλει την επιστολή στους εταίρους μας.

Το κλίμα που καλλιεργήθηκε από κάποια κέντρα σε Βρυξέλλες και Βερολίνο για «πάγωμα» της συζήτησης για τη νέα δανειακή σύμβαση τουλάχιστον έως τις εκλογές, αντιμετωπίστηκε με ψυχραιμία από τη Λ. Συγγρού. Ο Πρόεδρος της ΝΔ απέφυγε να κάνει κάποια έστω έμμεση αναφορά σε αυτές τις έντονες πιέσεις οι οποίες πάντως για πολλούς από το «γαλάζιο» στρατόπεδο είναι μία ευθεία παρέμβαση και στα πολιτικά, εκτός από τα οικονομικά, πράγματα της χώρας.

«Δεν θα μας σπρώξουν με το έτσι θέλω στη χρεωκοπία, δεν θα τους δώσουμε εμείς αυτή την ‘ευκαιρία’» είπε σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr σε συνεργάτες του λίγο πριν στείλει τη σχετική επιστολή στους εταίρους και δανειστές μας στην οποία εμφανίζεται να επιμένει στην ανάγκη για «τροποποιήσεις» στο οικονομικό πρόγραμμα - κάτι που επανέλαβε και στην ομιλία του αργότερα στα στελέχη του κόμματός του.

Στη Λ. Συγγρού είναι κοινή εκτίμηση πως έπειτα από την επιστολή που έστειλε ο κ. Σαμαράς, για την οποία λένε πως είναι μία πράξη «συνέπειες και συνέχειας της προηγούμενης επιστολής», οι εταίροι μας δεν έχουν πλέον κανέναν απολύτως σοβαρό και ουσιαστικό λόγο να καθυστερούν τις σχετικές αποφάσεις για το «κλείδωμα» του νέου προγράμματος.

Το δίλημμα πάνω στο οποίο θα αναπτύξει τη στρατηγική του το επόμενο διάστημα περιέγραψε χθες ο Πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας σε εκδήλωση της γραμματείας των μικρομεσαίων του κόμματός του,
επισείοντας για πρώτη φορά τον κίνδυνο της ακυβερνησίας σε περίπτωση που δεν γίνουν εκλογές αμέσως μετά την ολοκλήρωση του PSI.

«Ομαλότητα πριν και μετά τις εκλογές για να αποκατασταθεί η ελπίδα. Τα λέω αυτά σε όλους, τα λέω και στους δανειστές» ήταν η χαρακτηριστική φράση του λίγες ώρες έπειτα από τις απίστευτες δηλώσεις Σοϊμπλε ο οποίος ούτε λίγο - ούτε πολύ χαρακτήρισε «πρόβλημα» το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή η ΝΔ δείχνει να προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Ο κ. Σαμαράς παρά τους ψιθύρους που αρχίζουν να ακούγονται πλέον και εκτός συνόρων για παράταση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου εμφανίζεται αμετακίνητος στο θέμα των εκλογών έχοντας βέβαια πλέον στο πίσω μέρος του μυαλού του τόσο το νέο «χάρτη» της βουλής, όπου το ΠΑΣΟΚ έχει 131 βουλευτές, όσο και στους δικούς του διαγραφέντες βουλευτές κάποιοι εκ των οποίων δηλώνουν ότι δεν θα κάτσουν με...σταυρωμένα τα χέρια.
Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με 30ετές ομόλογο

Σε νέα έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο , για πρώτη φορά μετά το 2021, με το μέγεθος της νέας έκδοσης να εκτιμ...