Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Αισιόδοξοι Παπαδήμος, Μέρκελ και Μόντι για τo Eurogroup


thumb

Αισιόδοξοι για την επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της Δευτέρας εμφανίστηκαν οι τρεις ηγέτες σύμφωνα με το γραφείο του Ιταλού πρωθυπουργού.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Μάριο Μόντι αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχαν την Παρασκευή η Γερμανίδα καγκελάριος, ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Ιταλός πρωθυπουργός εμφανίστηκαν αισιόδοξοι για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με τη νέα δανεική σύμβαση της Ελλάδας.
Να σημειωθεί ότι η Αγκελα Μέρκελ είχε προγραμματίσει επίσκεψη στη Ρώμη την οποία και ανέλαβε λόγω της αιφνίδιας παραίτησης του Γερμανού Προέδρου.
Την ίδια ώρα, στέλεχος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωνε στην Deutsche Welle ότι το Βερολίνο παραμένει σταθερό στα όσα έχουν συμφωνηθεί για τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI και ότι εξακολουθεί να εργάζεται μόνον προς αυτή την κατεύθυνση.
Παράλληλα, χαρακτήρισε «ανοησίες» τα λεγόμενα για την εκταμίευση μόνο ενός μέρους του δανείου προς την Ελλάδα μέχρι τις εκλογές του Απριλίου. «Δεν υπήρχαν ποτέ τέτοια σχέδια», ξεκαθάρισε, επισημαίνοντας ότι έχουν ειπωθεί και γραφτεί πολλές ανοησίες το τελευταίο διάστημα.

to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΑΔΕ: Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS-ταμειακών μηχανών

Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία που έχουν οι επιχειρήσεις για τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές τους μηχανές. Ήδη, το 94% των επι...