Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Μέρκελ: «Oι πλούσιοι στην Ελλάδα βγάζουν τα λεφτά τους έξω»


Μέρκελ: «Oι πλούσιοι στην Ελλάδα βγάζουν τα λεφτά τους έξω»

Το δεύτερο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα υπερασπίστηκε η Άνγκελα Μέρκελ σε ομιλία της σε μέλη των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), αναγνωρίζοντας επίσης πως οι μειώσεις μισθών στην Ελλάδα επιβαρύνουν ιδιαίτερα τα χαμηλότερα και μεσαία οικονομικά στρώματα.

«Θέλουμε ανάπτυξη για την Ελλάδα, αλλά για κάτι τέτοιο χρειάζεται ένα κράτος που λειτουργεί» τόνισε η η Γερμανίδα καγκελάριος σε εκδήλωση του CDU στο Μεκλεμβούργο την Τετάρτη.

«Τα μέτρα επιδρούν με σκληρότητα στους Έλληνες πολίτες, είναι σκληρό να πρέπει να ζεις με χαμηλότερο μισθό» αναγνώρισε η καγκελάριος. Είπε δε χαρακτηριστικά πως την ώρα που τα χαμηλότερα στρώματα πλήττονται από την κρίση, «οι πλούσιοι βγάζουν τα λεφτά τους σε λογαριασμούς στο εξωτερικό».

Οι αναφορές της Μέρκελ στην εκδήλωση έγιναν με το βλέμμα στην ψηφοφορία στη γερμανική Βουλή τη Δευτέρα, οπότε και οι Γερμανοί βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν για το δεύτερο πακέτο προς την Ελλάδα. «Στη Γερμανία έχουμε καταλάβει πως δεν γίνεται να τα καταφέρουμε μόνοι μας, για αυτό θεωρούμε πως το μέλλον μας είναι η Ευρώπη» είπε στους κομματικούς της συντρόφους η Μέρκελ.

Το δεύτερο πακέτο για την Ελλάδα αναμένεται να περάσει καθώς εκτός από τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (CDU, το αδελφό βαυαρικό κόμμα τους CSU και οι Φιλελεύθεροι) τάσσονται υπέρ του πακέτου, όπως και οι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι.

Η Μέρκελ κινδυνεύει όμως με διαρροές συμπολιτευόμενων βουλευτών και με το «πλήγμα» του να χρειαστεί την στήριξη της αντιπολίτευσης για να περάσει την απόφαση -μερικοί βουλευτές της συμπολίτευσης έχουν ήδη δείξει πως δεν θα υπερψηφίσουν το πακέτο.
TO BHMA online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...