Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Παπαδήμος: Οικονομική ανάκαμψη στα τέλη του 2013

«Προϋπόθεση η χώρα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της»

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το PSI. Όπως αποφασίστηκε στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο για την ανταλλαγή των ομολόγων θα ψηφιστεί την Πέμπτη και την επόμενη Τρίτη θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την εξοικονόμηση 425 εκατ. ευρώ συνολικά από τις περικοπές μισθών και συντάξεων, καθώς από τις λοιπές περικοπές δαπανών του δημοσίου.

Αμέσως θα ακολουθήσει η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις περικοπές των δαπανών στην Υγεία και στην φαρμακευτική δαπάνη.

Όπως τόνισε ο Λ. Παπαδήμος απομένουν πολλά να γίνουν τις επόμενες εβδομάδες και ως τον Μάρτιο και υπογράμμισε ότι αν η χώρα και η κυβέρνηση ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις, υπάρχει δυνατότητα εμφάνισης οικονομικής ανάκαμψης στα τέλη του 2013.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών το νομικό πλαίσιο που θα περιλαμβάνει τις Ρήτρες Συλλογικής Δράσης (CACs) για την ανταλλαγή των ομολόγων θα κατατεθεί μέσα στις επόμενες ώρες στην Βουλή ώστε την Παρασκευή θα γίνει η δημόσια προσφορά για την ανταλλαγή των ομολόγων.

Στις 9 Μαρτίου θα ολοκληρωθεί η συμμετοχή στη δημόσια προσφορά και θα εξετασθεί αν είναι ικανοποιητική και αν θα ενεργοποιηθούν τα CACs που θα έχουν ήδη νομοθετηθεί και θα αφορούν ποσοστό συμμετοχής των δύο τρίτων (66,6%) έτσι ώστε στις 12 Μαρτίου να ενεργοποιηθεί η ανταλλαγή των ομολόγων.
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σημασία της αναδιάρθρωσης του χρέους το 2012 - Η συμβολή του Τσαρλς Νταλάρα

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους που συντελέστηκε το 2011 - 2012 εξακολουθεί να είναι επίκαιρη, κρίσιμη και ενεργός. Οι διεθνείς...