Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Κοντά σε συμφωνία

«Η εφαρμογή του προγράμματος, η νέα δανειακή σύμβαση και η υλοποίηση του PSI θα ενισχύσουν την εμπιστοσύνη και θα μειώσουν την αβεβαιότητα που νιώθουν οι πολίτες για την προοπτική της οικονομίας», υπογράμμισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, στην τοποθέτησή του στο Eurogroup.
Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «το νέο οικονομικό πρόγραμμα θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας», ενώ, αναφερόμενος στο πολιτικό περιβάλλον, τόνισε ότι «το πρόγραμμα, παρότι περιλαμβάνει πολλά δύσκολα μέτρα, εγκρίθηκε από τη Βουλή με την πολύ ισχυρή πλειοψηφία των 2/3 και τα δύο κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση στηρίζουν τις αλλαγές». Ανέφερε, επίσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών είναι υπέρ της παραμονής στην ευρωζώνη».
Την αισιοδοξία του για την έκβαση του σημερινού Eurogroup εξέφρασε ο υπουργός οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Ευρωζώνης. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι απαιτείται «ξεκάθαρη πολιτική έγκριση» και εξέφρασε την ετοιμότητα της ελληνικής πλευράς, να καταλήξουν οι συζητήσεις για το νέο πρόγραμμα καθώς και να ξεκινήσει η δημόσια προσφορά για το PSI.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Φρανσουά Μπαρουέν δήλωσε ότι συντρέχουν «όλα τα στοιχεία» για την επίτευξη συμφωνίας, ώστε η Ελλάδα να αποφύγει την χρεοκοπία τον επόμενο μήνα, ενώ την πεποίθηση ότι η Ελλάδα έχει κάνει πολύ σημαντική προσπάθεια, εξέφρασε η Κριστίν Λαγκάρντ. Στο μεταξύ , το ΔΝΤ υπολογίζει ότι το 2020 το ελληνικό χρέος θα φθάσει το 129%. Στην κυριακάτικη ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Wall Street Journal σχολιάζει πως "είναι ακόμη πιο μακριά από το επίπεδο που οι περισσότεροι οικονομολόγοι
θεωρούν ότι είναι βιώσιμο το χρέος, καθιστώντας δυσκολότερη από ποτέ τη θέση ότι η χώρα αυτή μια ημέρα θα αποπληρώσει το χρέος της".
Τέλος, ο Γεργκ Άσμουσεν, επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σημείωσε «εμείς οι Ευρωπαίοι περιμένουμε από το ΔΝΤ να συμμετάσχει και πάλι κατά το εν τρίτον στο νέο πρόγραμμα».
protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...