Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

«Είτε με ευρώ, είτε με δραχμή, ο λαός είναι χρεοκοπημένος»

Κάλεσμα στους πολίτες να εγκαταλείψουν τα αστικά κόμματα ώστε να μεγαλώσουν «τα ρήγματα του αστικού συστήματος» στις επόμενες εκλογές απηύθυνε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε συγκέντρωση που διοργάνωσε η Αχτίδα Υπηρεσιών της ΚΟ Αττικής του κόμματος.

Με αφορμή και τη συνεδρίαση του Eurogroup, η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι είτε με το ευρώ, είτε με τη δραχμή, ο λαός θα είναι σε κάθε περίπτωση χρεοκοπημένος. Το δίλημμα αυτό, πρόσθεσε, είναι ίσως ένας πονοκέφαλος για την αστική τάξη, αλλά δεν αφορά το λαό.

Αναφορικά με την διαγραφή χρέους που μπορεί να φθάσει και τα 100 δισ. ευρώ με το «κούρεμα», η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι ήδη έχουν κερδίσει δεκαπλάσια και μάλιστα με πρόσθετα ανταλλάγματα που θα δοθούν στις τράπεζες και στο κεφάλαιο με την φθηνή εργατική δύναμη, που επιβάλλουν με τις αλλαγές στα εργασιακά.

Τέλος, η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ ανέπτυξε την πρόταση του Κομμουνιστικού Κόμματος για λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία επαναλαμβάνοντας την στρατηγική θέση του κόμματος για αποδέσμευση από την ΕΕ και διαγραφή του χρέους, τονίζοντας ότι η θέση αυτή είναι απολύτως ρεαλιστική.

proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...