Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Σόιμπλε: «Προσπαθώ να μην χάσω την υπομονή μου με τους Έλληνες»


thumb

Συνέντευξη στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ARD παραχώρησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και σε ερώτηση σχετικά με το αν χάνει την υπομονή του με τους Έλληνες τόνισε ότι προσπαθεί να μην την χάσει.
«Προσπαθώ να μην τη χάσω. Αλλά έχω την εντύπωση ότι οι αρμόδιοι στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών και όσοι συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Eurogroup έχουν πράγματι αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Σόιμπλε.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η βοήθεια προς την Ελλάδα θα καταβληθεί σε δόσεις όταν η ελληνική κυβέρνηση εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της και πρόσθεσε ότι δημιουργήθηκε ειδικός συμψηφιστικός λογαριασμός, προκειμένου «να μην εκπορεύεται πλέον από την Ελλάδα κίνδυνος αποσταθεροποίησης της Ευρωζώνης».
Ο κ. Σόιμπλε τόνισε επίσης ότι δεν θα εφαρμοστεί κάποιου είδους «Σχέδιο Μάρσαλ» για την Ελλάδα και αναφορικά με τους Έλληνες που βγάζουν τα χρήματά τους στο Εξωτερικό σημείωσε ότι δεν είναι εύκολο να μην υπάρχουν τέτοιες κινήσεις και ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί στην Ελλάδα μία σύγχρονη φορολογική διοίκηση.

to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...