Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

«Οι έλληνες πολιτικοί να σκεφτούν τι είναι καλύτερο για τη χώρα τους»

Απαξιωτική χαρακτήρισε τη γερμανική πρόταση για επίτροπο ο Μάρτιν Σουλτς

Για τον κίνδυνο φαινομένου ντόμινο εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από την ευρωζώνη προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Μάρτιν Σουλτς, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μιλώντας στην εφημερίδα Real News, λίγες ημέρες πριν έλθει στην Αθήνα χαρακτηρίζει «απαξιωτική» τη γερμανική πρόταση για επίτροπο, απορρίπτει τις εξωτερικές παρεμβάσεις στο θέμα των εκλογών και καλεί τους έλληνες πολιτικούς να σκεφτούν τι είναι το καλύτερο για τη χώρα τους.

«Εάν φύγει η Ελλάδα, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ενός φαινομένου ντόμινο. Και άλλα μέλη της Ευρωζώνης θα μπορούσαν να βρεθούν σε μεγάλη αναταραχή», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Σουλτς.

Όσον αφορά στο θέμα της επιτροπείας, σημειώνει ότι «η απαξιωτική αυτή πρόταση για επίτροπο λιτότητας έχει διαψευσθεί... η αντίδραση του αιφνιδιασμού, μεταξύ άλλων, του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, δείχνει ακριβώς πόσο εκνευρισμένοι είναι πλέον οι εταίροι με τις συνεχείς, μη συντονισμένες πρωτοβουλίες αυτού του γερμανο-γαλλικού διδύμου», υποστηρίζει.

Για την ημερομηνία των εκλογών ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου επισημαίνει ότι πρόκειται για αποκλειστική αρμοδιότητα της πολιτικής στην Ελλάδα. Ερωτώμενος πάντως για τις πολιτικές εξελίξεις, λόγω κρίσης, σε Ελλάδα και Ευρώπη, αναφέρει ότι «δεν χωρά αμφιβολία ότι η δημοκρατία στην Ευρώπη πλήττεται σοβαρά, όταν ο μοναχικός δρόμος των δύο μεγάλων θεωρείται πλέον αυτονόητος και οι υπόλοιποι εταίροι σκύβουν το κεφάλι στις επιβολές Γαλλίας-Γερμανίας».

Τέλος, σχετικά με την αντίδραση των Ελλήνων στα μέτρα λιτότητας, ο κ. Σουλτς παραδέχεται ότι έχει απόλυτη και ειλικρινή κατανόηση για το γεγονός ότι δεκάδες χιλιάδες πολίτες αισθάνονται ταπεινωμένοι και βγαίνουν στους δρόμους. «Η δημοσιονομική πειθαρχία είναι απαραίτητη αλλά μόνο το μαστίγιο δεν ενθαρρύνει κανέναν», προσθέτει, και τονίζει την ανάγκη για μέτρα ανάπτυξης.
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...