Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ρύθμιση στα στεγαστικά – Προβληματισμός για τα ομόλογα


Από το βήμα της βουλής ο υπουργός οικονομικών ανακοίνωσε πως μειώνονται οι δόσεις για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και όσους έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων. «Αντί η παρακράτηση να είναι 6/10 του μισθού, θα είναι 3/10 του μισθού. Αν υπάρχουν δύο μισθωτοί στην οικογένεια ή άλλα έσοδα στο μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα, πέραν του ενός μισθού από το Δημόσιο, τότε η δόση συνολικά, πέρα από την παρακράτηση, δεν θα υπερβαίνει τα 4/10 του οικογενειακού μηνιαίου εισοδήματος» είπε χαρακτηριστικά ο Ευ. Βενιζέλος.

Πρόσθεσε ακόμα πως «θα μειωθεί δραστικά η παρακράτηση από το μηνιαίο μισθό, ο οποίος μειώθηκε λόγω του ενιαίου μισθολογίου και η παρακράτηση θα μειωθεί στο μισό».

Προβληματισμό για όσους έχουν πάρει ομόλογα


Με το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους 11 χιλιάδες πολίτες που επένδυσαν σε ομόλογα αναμένεται να υποστούν μεγάλη ζημιά. Οι απώλειες θα είναι ιδιαιτέρως σημαντικές. «Θα βρεθεί τρόπος ώστε να αποζημιωθούν οι Έλληνες αποταμιευτές για τις απώλειες που θα έχουν οι τοποθετήσεις τους σε ελληνικά ομόλογα που θα κουρευτούν στο πλαίσιο του PSI» υποστήριξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο υπουργός οικονομικών παρά τις εκκλήσεις του Γ. Καρατζαφέρη και της Ντόρας Μπακογιάννη δεν άνοιξε τα χαρτιά του για τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται η κυβέρνηση να «αποζημιώσουν» όσους χάσουν από την ανταλλαγή των ομολόγων.


«Εμείς νύχτα και μέρα ψάχνουμε να βρούμε λύσεις, πρακτικές λύσεις, ώστε να καλυφθούν απολύτως οι Έλληνες αποταμιευτές και να μη δημιουργηθούν δυσεπίλυτα νομικά και οικονομικά προβλήματα για την Ελληνική Δημοκρατία. Και θα μας πιστέψουν οι Έλληνες πολίτες, οι 11.000 αποταμιευτές μέσω τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου, γιατί ξέρουν ότι μπορούμε να βρούμε τη λύση αυτή. Λίγη υπομονή χρειάζεται, να ολοκληρώσουμε αυτή την πολύ δύσκολη διαδικασία, να φτάσουμε στην ανταλλαγή των ομολόγων, να φτάσουμε στην έγκριση της δανειακής σύμβασης, να βγούμε σε μία άλλη δημοσιονομική και χρηματοοικονομική κατάσταση» σημείωσε ο υπουργός οικονομικών.
Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με 30ετές ομόλογο

Σε νέα έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο , για πρώτη φορά μετά το 2021, με το μέγεθος της νέας έκδοσης να εκτιμ...