Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ενα εκατ. ευρώ «έβγαλε» στο εξωτερικό τον Μάιο του 2011 βουλευτής


Ενα εκατ. ευρώ «έβγαλε» στο εξωτερικό τον Μάιο του 2011 βουλευτής

Στην αποκάλυψη ότι «ένας ή μια βουλευτής» έβγαλε ένα εκατομμύριο ευρώ τον Μάιο του 2011, ενώ η χώρα λύγιζε υπό το βάρος των νέων απαιτήσεων της τρόικα εν όψει του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Σταθερότητας, προέβη ο πρόεδρος της Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, κ. Π. Νικολούδης.
Στο πλαίσιο της συζήτησης για τα πεπραγμένα της Αρχής, που διεξήχθη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο κ. Νικολούδης ανέφερε ότι «από ελέγχους που μπορεί να μην είναι πλήρως εξαντλητικοί, αλλά δεν είναι μόνο δειγματοληπτικοί και αφορούν ποιοι άνθρωποι, ποιες κοινωνικές τάξεις έβγαλαν τα χρήματά τους από την αγορά ή τα έβγαλαν και στο εξωτερικό», σε ό,τι αφορά τον πολιτικό κόσμο «εγώ έναν ή μία διαπίστωσα ότι έβγαλε 1.000.000 ευρώ τον περσινό δραματικό Μάη του 2011». «Σε ποσοστό στους 300, είναι ένας στα 300. Δεν σημαίνει τίποτα από μόνο του. Δεν είναι αμάρτημα το να βγάλεις χρήματα έξω, δεν είναι παρανομία, με την τυπική έννοια του νόμου, αλλά για μένα είναι ένα δείγμα», πρόσθεσε, χωρίς να κατονομάσει τον βουλευτή που έσπευσε εν μέσω όξυνσης της κρίσης να διασώσει τα χρήματά του βγάζοντάς τα στο εξωτερικό.
Πάντως ξεκαθάρισε ότι «δεν με έχει ορίσει κανένας συνήγορο του πολιτικού κόσμου, ούτε των υπουργών και ούτε των βουλευτών και ούτε φιλοδοξώ να πάρω αυτόν τον ρόλο». Αλλά υπογράμμισε ότι διαφωνεί με την «αναζήτηση ενός αποδιοπομπαίου τράγου, δηλαδή, κάποιων ανθρώπων ή κάποιας τάξης, στην οποία θα βάλουμε πάνω όλα τα αμαρτήματα και όλες τις αιτίες, για να απαλλαγούμε εμείς
από τις δικές μας ενοχές ή να νιώσουμε ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε προσπάθεια». «Αυτό το πράγμα που συμβαίνει και να λένε ΄΄αυτοί που τα φάγανε΄΄ και να εννοούν ότι οι πολιτικοί τα φάγανε, εμένα δεν με βρίσκει σύμφωνο, όχι πια ως πολίτη, αλλά ως έναν άνθρωπο που έχει κάνει ελέγχους και έχει δείγματα στα χέρια του το τι συνέβη».
TO BHMA online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σημασία της αναδιάρθρωσης του χρέους το 2012 - Η συμβολή του Τσαρλς Νταλάρα

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους που συντελέστηκε το 2011 - 2012 εξακολουθεί να είναι επίκαιρη, κρίσιμη και ενεργός. Οι διεθνείς...