Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Μανώλης: Το κίνημα «Ανεξάρτητοι Έλληνες» προέρχεται από τον κόσμο


Μανώλης: Το κίνημα «Ανεξάρτητοι Έλληνες» προέρχεται από τον κόσμο «Δεν αντιγράφουμε το ΠΑΣΟΚ του ’74. Τα κόμματα γίνονταν τις περισσότερες φορές από τις φιλοδοξίες προσώπων να ηγηθούν, να γίνουν αρχηγοί, να φτιάξουν κόμματα. Και γι΄ αυτό έχουν αποτύχει πολλά, όπως αυτό πρόσφατα της κ. Μπακογιάννη. Το δικό μας κίνημα προέρχεται από τον κόσμο», δήλωσε ο Γιάννης Μανώλης, ιδρυτικό μέλος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», μιλώντας στον «ΒΗΜΑ 99,5».

«196.400 πολίτες έκαναν τις προτάσεις τους μέσω διαδικτύου αναφορικά με το πώς θα ήθελαν ένα κόμμα στη σημερινή εποχή. Εμείς πήραμε τις απόψεις τους, τις συζητήσαμε, καταλήξαμε σ’ έναν κορμό-μια διακήρυξη αρχών, τη δίνουμε πίσω στον κόσμο να την εγκρίνει με τη ψήφο του κι εμείς ερχόμαστε ξανά για να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην οικονομία, σημείωσε: «Θέλετε να σας πω εγώ πόσο θα φτάσει το χρέος; Θα κάτσουμε να το μετρήσουμε, να το συζητήσουμε και να το διαπραγματευτούμε. Έχει κανείς τα κότσια να διαπραγματευτεί όμως; Εκεί είναι το ζητούμενο.

Κάποιοι δεν έχουν το κουράγιο να διαπραγματευτούν. Ψηφίζουν τα πάντα, λένε τα πάντα, τους λένε ειδικό λογαριασμό που θα μπαίνουν τα δικά μας λεφτά για να εξοφλείτε πρώτα το χρέος και λένε ναι. Και τα παίρνουν από το φουκαρά που παίρνει 500 ευρώ και του τα κατεβάζουν στα 300. Αυτά δεν μας αφορούν;

Ήμουν στη γραμμή Σαμαρά. Είναι σαν να μου έλεγε ο Σαμαράς ο στρατηγός «πάμε να καταλάβουμε εκείνο το ύψωμα». Και πηγαίνω κι εγώ ως στρατιώτης δίπλα του και όταν πάμε να φτάσουμε στο ύψωμα, ο στρατηγός το βάζει στα πόδια. Όταν πας να κάνεις κάτι, μπαίνεις σε μια μάχη έχεις ένα στόχο. Όταν ο στρατηγός γυρίσει πίσω και το βάλει στα πόδια, εμείς συνεχίζουμε.

Το σύστημα θα προσπαθήσει να μας πει ακροδεξιούς. Δεν μας καίγεται καρφάκι. Είμαστε Έλληνες, είμαστε πολλοί και είμαστε ανεξάρτητοι. Να πάτε να πείτε σε αυτούς που μάζεψε ο πρόεδρος του κόμματος μου εκεί. Δίπλα από ακροδεξιούς, νεοφιλελεύθεροι πολίτες να υπηρετήσουν το μνημόνιο».
new post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...