Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

«Κάποιοι επιδίωκαν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ»

Κριτική της Ένωσης τέως βουλευτών και ευρωβουλευτών στη Γερμανία

Στο συμπέρασμα ότι «κάποιοι από την αρχή της κρίσης επιδίωκαν την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και την ελεγχόμενη, για μακρά σειρά ετών χρεοκοπία και κηδεμονία της», καταλήγει η Ένωση τέως βουλευτών και ευρωβουλευτών, μετά τις αλλεπάλληλες, πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και άλλων συναδέλφων του στην κυβέρνηση Μέρκελ, αναφορικά με τις προϋποθέσεις που εξασφαλίζουν την ευρωπαϊκή αρωγή στο ελληνικό πρόβλημα χρέους.

«Με τα τελεσίγραφα και τους παράλογους συνεχείς "πρόσθετους" όρους τους», σημειώνεται στη σημερινή ανακοίνωση της Ένωσης, «οι Γερμανοί επίσημοι, που ηγούνται των δανειστών μας... σπρώχνουν άμεσα τους Έλληνες πολίτες στην απελπισία της δοκιμασίας».

Οι τέως βουλευτές και ευρωβουλευτές είναι, ωστόσο, βέβαιοι ότι «η Ελλάδα δεν θα γίνει Αργεντινή, ούτε πειραματόζωο των αγορών», αλλά και ότι καμία «γερμανική πολιτική και οικονομική επιτήδεια μειοψηφία θα μπορέσει να κάνει την Ελλάδα αποικία του Δ' Ράιχ μέσα στη δημοκρατική Ευρώπη».

«Ελπίζουμε και ευχόμαστε οι Ευρωπαίοι εταίροι μας να σταθούν ειλικρινά αλληλέγγυοι στις χώρες του Νότου και η σημερινή πολιτική ηγεσία της Γερμανίας να μην ξαναντροπιάσει τον γερμανικό λαό, όπως έγινε στο παρελθόν, με τη χιτλερική ομάδα διακυβέρνησης της μεγάλης και σπουδαίας αυτής χώρες», τονίζεται στην ανακοίνωση της Ένωσης τέως βουλευτών και ευρωβουλευτών.
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...