Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Χέρι μετεκλογικής συνεργασίας απλώνει ο Κουβέλης προς το ΠΑΣΟΚ


thumb

Αναβαθμισμένο ρόλο φαίνεται να διεκδικεί ο Φώτης Κουβέλης στο κεντρικό πολιτικό πε­δίο… Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος. Το σίγουρο είναι ότι προς το παρόν ο καιρός επιτρέπει… στους επιτελείς του κόμματος να αισιοδοξούν. Το κλίμα είναι ευνοϊκό, καθώς σε συνθήκες κατάρρευσης, διάλυσης έως και γελοιοποίησης του ΠΑΣΟΚ, η στάση απέναντι στο πάλαι ποτέ πανίσχυρο κόμμα εξουσίας αλ­λάζει, και αυτό αποτυπώνεται στις δημοσκο­πήσεις, που παρουσιάζουν μια εκτίναξη της Δημοκρατικής Αριστεράς, η οποία αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην αθρόα προσέλευση ψη­φοφόρων του ΠΑΣΟΚ.
Παρά την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, πάντως, ο Κουβέλης φαίνεται να του τείνει χείρα με­τεκλογικής συνεργασίας, καθώς από τη μία δηλώνει ότι το κόμμα του δεν είναι αδιάφο­ρο μπροστά στο ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης συνεργασίας, από την άλλη έχει απορρίψει την προεκλογική ή μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς και τις λογικές των «αντιμνημονιακών μετώπων».
Πάντως, παρά την κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση, η οποία, όπως λέει, συνεχίζει το έργο της προηγούμενης, καθώς και στα μέτρα που συνοδεύουν το PSI και τη νέα δανειακή σύμβα­ση, τα οποία εκτιμά πως θα εντείνουν την κοι­νωνική κρίση, την ίδια ώρα και στο πλαίσιο των αντιδράσεων που προκάλεσαν οι γερμανικές πι­έσεις για Επιτροπεία δηλώνει ότι συμφωνεί σε έναν Έλληνα υπουργό δημοσιονομικών υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι αιρετός (από ποιoν;).
Τη Δευτέρα επισημοποιήθηκε και η συνερ­γασία με τους «Ελεύθερους Πολίτες», την κίνη­ση του ανεξάρτητου βουλευτή Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, όπως και άλλα στελέχη της κίνησής του. Στο κείμενο της συνεργασίας καταγράφεται η εκτίμηση ότι «ο κύκλος των κομμάτων εξουσίας, αυτό που καταγράφηκε ως δικομματισμός, έχει οριστι­κά κλείσει», ασκείται
κριτική στην πολιτική των μνημονίων και σε όσους τη στηρίζουν, δι­ακηρύσσεται η προσήλωση στον στόχο της ευ­ρωπαϊκής σύγκλισης παρά τα ελλείμματα που παρουσιάζει και τίθεται ως πρωταρχική διεκ­δίκηση η έκδοση ευρωομολόγου και η διαμόρ­φωση πολιτικής «επιθετικής ανάπτυξης».
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Μία νέα περιφερειακή ανισορροπία βρίσκεται σε εξέλιξη

Αυτό υπογραμμίζεται στα συμπεράσματα της νέας μελέτη του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων...