Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

«Η τρόικα δεν εμπιστεύεται ολόκληρη την ελληνική ηγετική τάξη»

Σκυλακάκης:Η συμφωνία θα είναι η χειρότερη δυνατή λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης

Την πεποίθηση του ότι το βασικό πρόβλημα με την τρόικα είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης που έχει για την ελληνική ηγετική τάξη εξέφρασε ο ευρωβουλευτής και υπεύθυνος στον τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θ. Σκυλακάκης.

Σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9,84 ο κ. Σκυλακάκης ερωτηθείς για το εάν η αναβολή του Eurogroup οφείλεται στην ελληνική άρνηση για περικοπές που ζητά η τρόικα ή στις διαπραγματεύσεις για το PSI επεσήμανε πως «νομίζω ότι δεν έχει μεγάλη σημασία αυτό... Το βασικό πρόβλημα που έχουμε με τους Ευρωπαίους -και έχω δει και την Τρόικα και
το λέω μετά λόγου γνώσεως-, είναι ότι δεν εμπιστεύονται ολόκληρη την ελληνική ηγετική τάξη, την ηγέτιδα τάξη. Θα φτάσουν σε συμφωνία. Δυστυχώς, η έλλειψη εμπιστοσύνης έχει ως συνέπεια η συμφωνία να είναι χειρότερη από αυτή που θα ήταν, εάν υπήρχε στοιχειωδώς εμπιστοσύνη».

Όσον αφορά στις αποκρατικοποιήσεις ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι «εάν δεσμευόμαστε, με τρόπο αμετάκλητο, ότι αυτά θα αποκρατικοποιηθούν και ότι ένα κομμάτι των εσόδων θα γυρίσει πίσω στην Ελλάδα, θα μπορούσαμε να βρούμε μία συμφωνία με τους Ευρωπαίους, για να γίνουν οι αποκρατικοποιήσεις σε χρόνους που να είναι ικανοποιητικοί. Ενδεχομένως με αποτίμηση του τιμήματος και σε μία δεύτερη φάση, που θα μας επέτρεπε να πάρουμε και το κέρδος από την επιτυχία της αποκρατικοποίησης. Υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορούμε να κάνουμε αποκρατικοποιήσεις, χωρίς να γίνουν σε εξευτελιστικές τιμές. Αυτό θα έπρεπε να ήταν από τα βασικά θέματα που θέτουμε έναντι των ξένων... ».

Για την κατάσταση στην ελληνική αγορά ο ευρωβουλευτής σημείωσε πως «μπροστά στο φόβο, την οικονομική αβεβαιότητα, η οποία έχει διώξει περίπου 40 δισ. με 50 δισ. ελληνικά λεφτά στο εξωτερικό, αυτό δεν το λέει κανείς δημοσίως, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Έχουν φύγει περίπου 40 δισ. με 50 δισ. ευρώ».
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Μία νέα περιφερειακή ανισορροπία βρίσκεται σε εξέλιξη

Αυτό υπογραμμίζεται στα συμπεράσματα της νέας μελέτη του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων...