Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Παπανδρέου: Αναγκαία η συναίνεση για τις μεγάλες αλλαγές


thumb

Στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης στάθηκε ο πρωθυπουργός στο Πολιτικό Συμβούλιο που διεξήχθη την Τετάρτη το βράδυ και τελείωσε στις 3 περίπου τα ξημερώματα: «Για εμάς η εθνική συνεννόηση δεν είναι μόνο λόγια, την εννοούμε και αναμένουμε από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, βάζοντας το κομματικό συμφέρον κάτω του εθνικού».
Ο Γ. Παπανδρέου εμφανίστηκε κατηγορηματικός για την χρησιμότητα του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος λέγοντας: «πρέπει να προχωρήσουμε με υπευθυνότητα στην τελική επεξεργασία και ψήφιση του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού προγράμματος, καθώς προϋπόθεση για την προώθηση των μεγάλων αλλαγών, είναι η χώρα να συνεχίσει να υπάρχει».
Ο πρωθυπουργός επέμεινε σταθερά στην ανάγκη μείωσης του ελλείμματος, ενώ μίλησε για την ανάγκη λήψης μέτρων που θα ενισχύουν το κοινό «περί δικαίου αίσθημα» με προστασία των οικονομικά αδύναμων.
Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε πως τις «μεγάλες αλλαγές» δε θα τις φέρει ούτε κάποιος σωτήρας, μήτε η κατάλυση της δημοκρατίας», ενώ πρόσθεσε πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι ο φορέας των αλλαγών. Τέλος, υπεραμύνθηκε των υπόλοιπων πολιτικών κομμάτων που δέχονται επιθέσεις λέγοντας πως αυτά είναι «αναπόσπαστο τμήμα της δημοκρατίας».
Για σημαντικές και κρίσιμες αποφάσεις μίλησε και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μ. Καρχιμάκης, σημειώνοντας στην εισήγηση του πως: «οφείλουμε να πάρουμε αποφάσεις δύσκολες, που θα
καθορίσουν την πορεία της χωράς για τα επόμενα χρόνια. Καλούμαστε να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων».
Αντιδράσεις βουλευτών
Η συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου πραγματοποιήθηκε στη σκιά των επιθέσεων της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στον υπουργό οικονομικών. Στις αντιρρήσεις των βουλευτών στάθηκε ο Μ. Καρχιμάκης θεωρώντας πως αυτές: «αποτελούν έκφραση αγωνίας κι αναδευκνύουν τον πλούτο των απόψεων που υπάρχουν στη μεγάλη μας παράταξη. Αυτόν τον διάλογο επιδιώκουμε και με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις του τόπου, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση».
Να σημειωθεί πως την Πέμπτη αναμένεται με ενδιαφέρον η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο θα εγκρίνει και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: «Αγριεύει» η σύγκρουση των υποψηφίων – Τα «όπλα» τους πριν από το debate

Κάθε μέρα και πιο έντονη είναι η πολιτική σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ με τους υποψηφίους πρόεδρους του Κινήματος να «ακονίζουν» τα μαχαίρια τους πρι...