Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ρομπάι - Μπαρόζο χαιρετίζουν την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου


Ρομπάι - Μπαρόζο χαιρετίζουν την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου

Σε κοινή δήλωση με την οποία χαιρετίζουν την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, καλώντας όμως παράλληλα την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου εξέδωσαν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και ο επικεφαλής της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Οι δύο άνδρες τονίζουν ότι με την φήφιση του προγράμματος η Ελλάδα έκανε «ένα σημαντικό βήμα μπροστά στον δρόμο της απαραίτητης δημοσιονομικής σταθεροποίησης και των διαρθρωτικών αλλαγών που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη. Πραγματοποίησαν όμως και ένα ζωτικό βήμα προς τα πίσω - και μακριά από το επικίνδυνο σενάριο της χρεοκοπίας. Ηταν μία ψήφος εθνικής ευθύνης».

Ωστόσο, καθώς πλέον οι Ευρωπαίοι ενδιαφέρονται για την εφαρμογή όσων ψηφίζονται, οι κκ. Μπαρόζο και Βαν Ρομπάι ζητούν και την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου, που θα είναι «το δεύτερο θετικό βήμα για την καταβολή της επόμενης δόσης της οικονομικής βοήθειας και θα επιτρέψει να προχωρήσει γρήγπορα το δεύυτερο πακέτο βοήθειας».
ΤΟ ΒΗΜΑ online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με 30ετές ομόλογο

Σε νέα έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο , για πρώτη φορά μετά το 2021, με το μέγεθος της νέας έκδοσης να εκτιμ...