Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Πονοκέφαλος στη ΝΔ και από τον Αβραμόπουλο!

Νέο κρούσμα στη Νέα Δημοκρατία περί εθνικής συνεννόησης και, μάλιστα, από τον ίδιο τον αντιπρόεδρο του κόμματος, την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς επιμένει ότι, πλέον, μόνη λύση είναι η προσφυγή στο λαό.

Στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης, λοιπόν, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, ακολουθώντας το γαϊτανάκι ανάλογων δηλώσεων που ξεκίνησαν την Κυριακή από άρθρο του βουλευτή Κωστή Χατζηδάκη στην “Καθημερινή” και συνεχίστηκαν με ανάλογες τοποθετήσεις των βουλευτών Κυριάκου Μητσοτάκη και Άρη Σπηλιωτόπουλου.

«Η πραγματική ψήφος εμπιστοσύνης δίνεται από την κοινωνία», ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος επισημαίνοντας ότι το σημαντικό αυτή την ώρα είναι η αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής και πως οι εκλογές σε αυτό πρέπει να αποβλέπουν.

«Οι Έλληνες αυτό που θέλουν να δουν, έστω και τη δωδεκάτη, στα πρόθυρα δηλαδή μιας εθνικής κατάρρευσης, είναι ότι οι πολιτικές δυνάμεις μπορούν να συνεννοηθούν και να καταρτίσουν ένα εθνικό σχέδιο για να ανοίξει και πάλι ο δρόμος και ο ορίζοντας της προοπτικής», ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος, δημιουργώντας αίσθηση.

Ο ίδιος βέβαια πρόσθεσε ότι η ΝΔ από την πρώτη στιγμή είχε δώσει το στίγμα της εθνικής και πολιτικής ευθύνης και πως «πριν από λίγες ημέρες, η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς, όχι μόνο
ανταποκρίθηκαν στην πρόταση-πρόσκληση του πρωθυπουργού αλλά πήγαν ακόμη παραπέρα, προτείνοντας ένα πλαίσιο βασικών αρχών για να οδηγηθούμε επιτέλους στην εθνική συνεννόηση και συναίνεση», αλλά «κυριάρχησαν οι κραυγές του λαϊκισμού αντί για τις φωνές της σύνεσης».

Ωστόσο, η εντύπωση από τη δήλωση περί εθνικής συνεννόησης είναι προφανώς ισχυρότερη και στη Λεωφόρο Συγγρού δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους, ο οποίος, πλέον, φτάνει στα όρια του εκνευρισμού…
proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...