Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Κρίσιμη η επόμενη εβδομάδα για ΠαΣοΚ και κυβέρνηση


Κρίσιμη η επόμενη εβδομάδα για ΠαΣοΚ και κυβέρνηση

Κρίσιμη θα είναι η επόμενη εβδομάδα για την κυβέρνηση με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου στις 29 και 30 Ιουνίου. Το κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι τεταμένο με δύο βουλευτές, τον Αλέκο Αναστασιάδη και τον Θωμά Ρομπόπουλο, να δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο.
Η στάση των βουλευτών, αν και δεν είναι βέβαιο ότι δεν θα υπάρξει μεταστροφή την τελευταία στιγμή μετά και τις πιέσεις που αναμένεται να τους ασκηθούν, φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το σενάριο των πρόωρων εκλογών.

Συγκεκριμένα, σε συνεντεύξεις τους την Παρασκευή, λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση των μέτρων που περιλαμβάνει ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, οι κ. κ. Ρομπόπουλος και Αναστασιάδης δήλωσαν πως σκοπεύουν να καταψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο.

Μάλιστα, ο Θωμάς Ρομπόπουλος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα αμέσως μόλις καταψηφίσει το σχέδιο νόμου.
Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm ο κ. Ρομπόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μασάω από την απειλή ότι δε θα δοθεί η πέμπτη δόση».
Από την πλευρά του ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Αθανασιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 επανέλαβε ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα: «Θα θυσιαστώ για να δει κάτι καλύτερο η κοινωνία» είπε, μεταξύ άλλων.
Ο βουλευτής Καρδίτσας Νίκος Σαλαγιάννης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Βήμα 99,5 ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο κ. Βενιζέλος δεν έκανε αλλαγές. Διεκπεραίωσε μια υπόθεση που σε μεγάλο βαθμό ήταν διαμορφωμένη. Αυτή τη στιγμή, το πρόβλημα που υπάρχει στο πολιτικό σύστημα είναι ότι οι γέφυρες επικοινωνίας με τον κόσμο κόβονται κάθε μέρα και πιο πολύ. Δεν πιστεύει κανένας κανέναν. Μιλάμε και δεν μας ακούει κανένας. Και κανένας Βενιζέλος δεν πρόκειται να αλλάξει τα πράγματα και να απαλλάξει το μεσαίο στρώμα της κοινωνίας αν δεν πιάσει πρώτα τη φοροδιαφυγή και τη σπατάλη».

Ακόμη, συμπλήρωσε: «Δεν το κάναμε 20 μήνες, αλλά δεν προετοιμάσαμε και έναν μηχανισμό. Και αυτό δεν είναι ανικανότητα ή αναποτελεσματικότητα. Είναι πολιτική ανηθικότητα. Μας βασανίζει όλους ότι θα χρειαστούν και άλλα μέτρα, αν δεν υπάρξει ένα μνημόνιο ανάπτυξης».
ΤΟ ΒΗΜΑ online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...