Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Δεν απέκλεισε νέα μέτρα ο Βενιζέλος


thumb

Δεν απέκλεισε τη λήψη νέων μέτρων ο Ε. Βενιζέλος στο πλαίσιο της αρμόδιας επιτροπής της βουλής στην οποία ολοκληρώνεται την Παρασκευή η δεύτερη ανάγνωση του Μεσοπρόθεσμου. Παρόλα αυτά, δε μπορώ να πω ότι δεν θα ξαναεισηγηθώ νέα πρόσθετα μέτρα. Μπορώ, όμως, να σας διαβεβαιώσω ότι, μαζί με τους συνεργάτες μου, καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να εκτελέσουμε τον προϋπολογισμό χωρίς πρόσθετα μέτρα», προσθέτοντας πως συμμερίζεται την αγωνία των Ελλήνων πολιτών: «Πρέπει να πω όμως, ότι μόνο αν δουλέψουμε πειθαρχημένα και συστηματικά θα πάει καλά η χώρα».
Συνάντηση με Σοιμπλε
Συνάντηση θα έχει ο Ε. Βενιζέλος, με τον Γερμανό ομολογό του Β. Σόιμπλε, στο Βερολίνο, για να συζητήσουν σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, με το βάρος να πέφτει στο πακέτο ενίσχυσης της ανάπτυξης.
Ο υπουργός οικονομικών δήλωσε στην διαρκή επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής: «Έχουμε συμφωνήσει με τον Σόιμπλε να συναντηθούμε στο Βερολίνο για να συζητήσουμε το αναπτυξιακό ζήτημα», ενώ η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιούλη.

Παράλληλα, εντός της ημέρας αναμένεται να δημοσιοποιηθεί ο εφαρμοστικός νόμος, πριν από την κατάθεση στη Βουλή την Δευτέρα, ώστε η ψήφιση του μαζί με το μεσοπρόθεσμο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Ιούνη.
Ο Ε. Βενιζέλος τόνισε οτι ο εφαρμοστικός νόμος θα εμπεριέχει τη ρύθμιση για το νέο ταμείο που θα συσταθεί προκειμένου να αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία, στοχεύοντας να «αντληθούν» 50 δισ. ευρώ έως το 2015: «Το πρώτο κεφάλαιο του εφαρμοστικού νόμου περιλαμβάνει το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας που θα αποτελείται από 5μελές (διοικητικό) συμβούλιο και θα ενημερώνει διαρκώς την Βουλή», ανέφερε.
Όσον αφορά στο πακέτο των αναπτυξιακών μέτρων, υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά στο κείμενο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, όπου σημειώνεται: «Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υποστηρίζει κάθε
προσπάθεια για να αυξηθεί η δυνατότητα της Ελλάδας για μεγαλύτερη απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων ώστε να υπάρξει ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης»
Τέλος, ο Ζ. Μπαρόζο ανακοίνωσε την Πέμπτη τη μείωση στο 15% - αντί του 50% που ισχύει - της συμμετοχής της Ελλάδας στη χρηματοδότηση των έργων ανάπτυξης στην περιφέρεια, ενώ θα δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα τεχνικής υποστήριξης που θα επιβλέπει τη χώρα. Συνάμα, ο Μπαρόζο εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Σύνοδος Κορυφής αποδέχθηκε την πρότασή του για την τόνωση της ανάπτυξης στην Ελλάδα
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκληρές αλήθειες: Για αυτό αξίζουν οι εξοπλισμοί και οι συμμαχίες

Οι «προπονητές της εξέδρας» ήταν το Σάββατο με το Ιράν. Οπαδικά. Το διαπιστώσαμε στον κύκλο μας, το είδαμε στα social media. Την ώρα που εκτ...