Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΝΔ: Συναίνεση μόνο στους στόχους

«Στους βασικούς στόχους, στη μείωση ελλείμματος και χρέους, συμφωνούμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας τις αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα και την έκκληση των Ευρωπαίων εταίρων προς τις πολιτικές δυνάμεις για «εθνική ενότητα».
Απέφυγε να τοποθετηθεί για την προϋπόθεση υπερψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, που θέτουν οι Βρυξέλλες προκειμένου να εγκρίνουν την πέμπτη δόση του δανείου. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών να οδηγήσει σε ακυβερνησία επέμεινε ότι η Ν.Δ. "δεν βλέπει τίποτα άλλο πέραν της αυτοδυναμίας"
Αναφορικά με τη θνησιγενή επιχείρηση σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, ο Γ. Μιχελάκης δήλωσε ότι όλα τα στελέχη του κόμματος συμφωνούν με τους χειρισμούς Σαμαρά και δεν υπήρξε κανείς που να του διαμήνυσε ότι θα έπρεπε να είχε πάει στο Μέγαρο Μαξίμου.
Απαντώντας σε ερώτηση για το πως δέχτηκε συγκυβέρνηση όταν διαφωνεί επί της ουσίας με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι "ουσιαστικά ο κ. Παπανδρέου δέχθηκε να μην είναι πρωθυπουργός". Ερωτηθείς αν το πρόβλημα ήταν ο Γ. Παπανδρέου ή η εφαρμοσμένη πολιτική, είπε ότι η Ν.Δ. έθεσε όρο να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση και του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου.
Αρνήθηκε να σχολιάσει τη χθεσινή αντιπαράθεση του Αντώνη Σαμαρά με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, στη Βουλή. "Αλλο θέμα" ήταν η απάντησή του σε ερώτηση που δέχτηκε για το θέμα.

Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

New York Times: Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία από ουραγοί της Ευρώπης, πρωτοπόροι στην ανάπτυξη – Πώς ξεπέρασαν την Γερμανία

Περισσότερο από μια δεκαετία μετά την επώδυνη λιτότητα, Ελλάδα , Πορτογαλία και Ισπανία αναπτύσσονται ταχύτερα από τις παραδοσιακές δυνάμει...