Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Ευ. Βενιζέλος: Το προέχον είναι η εθνική ενότητα


thumb

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, νέος υπουργός Οικονομικών, δήλωσε από το Συμβούλιο του Eurogroup ότι «η εθνική ενότητα για την Ελλάδα τίθεται ως προϋπόθεση από τους εταίρους μας, ενώ έπρεπε να είναι αποτέλεσμα του ενστίκτου αυτοσυντήρησης του έθνους μας».
Παράλληλα, τόνισε από το Λουξεμβούργο πως «το προέχον είναι να διαμορφωθεί μια καθαρή σχέση εμπιστοσύνης, να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, να εκταμιευτεί η πέμπτη δόση, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί, από την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου έως τα τέλη Ιούνη».
Ο κ. Βενιζέλος, επισήμανε ακόμα «σε αυτή την σύνοδο έγινε ένα σημαντικό βήμα, καθώς έγινε αποδεκτό από όλους ότι δεν αρκεί η θεσμική συμμετοχή, αλλά απαιτείται και η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση του προβλήματος του ελληνικού δημοσίου χρέους. Αυτό αφορά την απολύτως εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών με τη μορφή διακράτησης υφισταμένων ομολόγων, τα οποία λήγουν, έτσι ώστε να μειωθούν πρακτικά οι δανειακές ανάγκες των επομένων ετών. Υπογράμμισε επίσης πως αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα σε πιστωτικό επεισόδιο.

Σημείωσε τέλος ότι «αυτά όλα συνιστούν και την πολιτική βάση για τη νέα χρηματοδοτική στρατηγική, δηλαδή για το νέο πρόγραμμα το οποίο αυτή τη στιγμή προετοιμάζεται. Έχουμε συνεπώς
πάρα πολλά να κάνουμε κάθε μέρα. Ο πολιτικός χρόνος έχει συμπυκνωθεί πάρα πολύ, κάθε μέρα έχει τεράστια αξία κι άρα δεν μπορούμε να χάσουμε ούτε ώρα».
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...