Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Κ. Παπούλιας: «Η Ελλάδα θα κερδίσει τη μάχη»


thumb

Αισιόδοξος είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας πως η Ελλάδα θα κερδίσει τη μάχη της οικονομικής κρίσης, αλλά "όχι με ισοπεδωτική συνταγή".
Την ελπίδα του αυτή εξέφρασε από το Βουκουρέστι, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ενώ κατά τη διάρκεια του δείπνου που παρέθεσε προς τιμήν του ο Ρουμάνος ομόλογός του Τραΐάν Μπασέσκου το βράδυ της Τρίτης, ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε στην ανάγκη να προστατευθούν τα ασθενή στρώματα της κοινωνίας, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι χαμηλόμισθοι.
Παράλληλα, ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε στην βαλκανική πολιτική της Ελλάδας, στη στήριξη που παρέχει η Αθήνα στην ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, ενώ τόνισε ότι στην περίπτωση της πΓΔΜ, «η Ελλάδα επιδιώκει μια λύση που θα αποτυπώνει την πραγματικότητα της περιοχής.» Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε την επιτακτική ανάγκη να λάβει τέλος η τουρκική εισβολή και κατοχή και να επιτευχθεί μια λύση βιώσιμη, λειτουργική και ευρωπαϊκή.
Τέλος, από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ρουμανίας εξέφρασε την κατανόηση και την πλήρη στήριξή του «στα δύσκολα μέτρα που αναγκάζεται να πάρει η Ελλάδα» και σημείωσε ότι η χώρα του είναι πρόθυμη να ενισχύσει την διμερή συνεργασία, προς όφελος και των δύο λαών.

to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...