Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Οι αντιδράσεις των κομμάτων στο διάγγελμα Παπανδρέου

Για «ατυχείς χειρισμούς» της κυβέρνησης έκανε λόγο ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού. Μάλιστα, ο κ. Κουβέλης, εκτίμησε ότι με τις κινήσεις αυτές «έχει ανοίξει ο δρόμος για τις πρόωρες εκλογές».
Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, αντιδρώντας στην ανακοίνωση του πρωθυπουργού, μίλησε για «παιχνίδι και εκβιασμούς που κάνει η κυβέρνηση και συμμετέχει ο κ. Σαμαράς», ενώ προανήγγειλε πολιτική συγκέντρωση του κόμματός της αύριο στην Ομόνοια με αίτημα εκλογές. Τέλος, η κ. Παπαρήγα εκτίμησε ότι «δεν μπορεί να κρατηθεί αυτή η κυβέρνηση».
Από την πλευρά της η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, χαρακτήρισε «κατώτερες των περιστάσεων» τις ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων. Η κυρία Μπακογιάννη σημείωσε ότι κανείς από τους δύο δεν έβαλε σε δεύτερη προτεραιότητα τον εαυτό του και το κόμμα του, ενώ έκανε λόγο για «ναυάγιο», το οποίο, όπως είπε, θα γίνει η απαρχή πολλών δεινών.
Για «έλλειψη γενναιότητας και εθνικού οράματος για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες» έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΛΑ.Ο.Σ.. «Οι ταγοί δήλωσαν υποταγή στα καπρίτσια και τα γινάτια τους. Από μία κυβέρνηση εθνική και έναν πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, μείναμε σε 'μία από τα ίδια'», συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Μπράβο σ' αυτούς που συντέλεσαν στο να σαπίζει η χώρα
στο τέλμα. Τώρα πια οι εκλογές είναι μονόδρομος. Η νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ εκλαμβάνεται μόνο ως υπηρεσιακή
eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...