Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Αλ. Τσίπρας: «Ήρθε η ώρα της ανατροπής»

Ακόμη και αν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο, πολύ δύσκολα θα εφαρμοστεί, εκτιμάει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής», ενώ υποστηρίζει ότι αν δεν ανατραπεί η κυβερνητική πολιτική, είναι θέμα χρόνου η οικονομική χρεωκοπία του απλού κόσμου.
«Κυβέρνηση με σύμβαση έργου» χαρακτηρίζει την κυβέρνηση της χώρας ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας την αμφιβολία του για το αν θα βρεθούν 151 βουλευτές «να συνδέσουν το όνομά τους με την εκποίηση της χώρας».
Ο Αλ. Τσίπρας εκτιμά ότι το Μεσοπρόθεσμο ισοδυναμεί με χρεωκοπία και υποστηρίζει ότι το παραδοσιακό πολιτικό κατεστημένο, δεν έχει πια σχέδιο διεξόδου από τη σημερινή κρίση και έχει εγκλωβιστεί στην πολιτική των μονόδρομων.
Όσον αφορά στην Ευρωζώνη, ο Αλ. Τσίπρας επισημαίνει: «Το ευρωπαϊκό μοντέλο βρίσκεται σε αδυναμία απέναντι στην βαθειά οικονομική κρίση. Δεν μπορεί να την διαχειριστεί, και οι χώρες έρχονται η μια μετά την άλλη αντιμέτωπες με το πρόβλημα του χρέους (...). Ο μόνος δρόμος επιβίωσης για την Ευρώπη, είναι μια μεγάλη ανατροπή που θα σημάνει τη χειραφέτηση από τις Αγορές, και την αλλαγή πολιτικής, ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση. Και προς αυτή την κατεύθυνση πιέζουν οι εργαζόμενοι, η Ευρωπαϊκή Αριστερά και οι λαοί της Ευρώπης, με συντονισμό και αλληλεγγύη μεταξύ τους».
Τέλος, σχετικά με το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της πανελλαδικής συνδιάσκεψης, ο Αλ. Τσίπρας θεωρεί ότι πρέπει «ν’ αφήσουμε οριστικά πίσω μας τις αδυναμίες και τα προβλήματα του προηγούμενου διαστήματος», ενώ προτείνει επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να προσελκύσει και ανένταχτους αριστερούς ανθρώπους.
«Οι λέξεις κλειδιά για την επανεκκίνηση είναι η ειλικρίνεια, η δημοκρατία, η εξωστρέφεια και το
άνοιγμα στον κόσμο που φεύγει τρέχοντας από τα κόμματα εξουσίας και κυρίως από το ΠΑΣΟΚ», σημειώνει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

«Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές», ...