Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Το βάρος στη ΝΔ ρίχνει το Μαξίμου για το ναυάγιο της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας



Καταλογίζουν στη Συγγρού επικοινωνιακά τερτίπια

Η επικοινωνιακή διαχείριση της ΝΔ μιας τόσο σοβαρής πρότασης σε μια τόσο κρίσιμη φάση είναι η βασική αιτία για την μη επίτευξη συμφωνίας στην πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, σύμφωνα με συνεργάτες του Πρωθυπουργού.

Οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου επέρριψαν την ευθύνη στην ΝΔ για τρεις κυρίως λόγους:

Πρώτον, την διαρροή των όρων της πρότασης και την προσπάθεια, όπως λένε, να διαπραγματευθεί μέσω των ΜΜΕ.

Δεύτερον, καταλογίζουν στην ηγεσία της ΝΔ ότι διέρρευσε και τις προϋπόθεσης και τους όρους που έθετε για να αποδεχθεί την πρόταση Παπανδρέου, στον Τύπο, επιμένοντας ότι έπρεπε να έχει σύντομη θητεία κι όχι μέχρι το τέλος της λήξης της θητείας της παρούσης Βουλής (2013), όπως πρότεινε ο Πρωθυπουργός.

Τρίτον, επέμενε ότι μοναδικός σκοπός μιας τέτοιας κυβέρνησης θα έπρεπε να είναι μόνο η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, ενώ η κυβέρνηση τόνιζε ότι είναι αναγκαίες ευρύτερες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και μεγάλες μεταρρυθμίσεις στο κράτος. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση εκτιμά ότι επαναδιαπραγμάτευση μόνο για του Μνημονίου θα από δύσκολη έως αδύνατη ενώ η πλέον πιθανή εξέλιξη ενός τέτοιου σεναρίου θα είναι η μείωση της αξιοπιστίας της χώρας.

Κατά την διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με τους συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε τρεις φορές με τον κ. Σαμαρά και την τελευταία λίγο πριν το διάγγελμά του τον ενημέρωσε για το περιεχόμενό του.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, αναβλήθηκε η ραδιοφωνική συνέντευξη στη ΝΕΤ 105,8 που επρόκειτο να παραχωρήσει το πρωί της Πέμπτης ο κ. Παπανδρέου, απαντώντας σε ερωτήσεις ακροατών του σταθμού
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...