Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Το "παρόν" του Παπούλια


Διάβασα χθες στα site των εφημερίδων το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια. Παρατήρησα ότι σε όσα site το διάβασα, ενώ στην εισαγωγή έγραφαν ότι ο «ο πρόεδρος τόνισε ότι χρέος της πολιτείας είναι να δίνει το δημοκρατικό “παρών” δυναμικά», στο πλήρες κείμενο το “παρών” ήταν γραμμένο “παρόν”.

Παραξενεύτηκα απ’ τη σύμπτωση, αλλά θεώρησα κι απίθανο η Προεδρία της Δημοκρατίας να γράφει τη λέξη με ο. Μπήκα, λοιπόν, στο site κι είδα το απίθανο να δίνει το “παρών”. Τη λέξη να είναι γραμμένη λάθος. «Χρέος της Πολιτείας είναι να δίνει το δημοκρατικό παρόν δυναμικά» γράφει η ανακοίνωση και μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.

Με πείραξε. Μιλάμε για την Προεδρία της Δημοκρατίας της χώρας. Με πείραξε, όμως, και το ότι τα μεγάλα site τη δημοσίευσαν χωρίς να τολμήσουν να βάλουν χέρι στο “παρόν” της Προεδρίας. Με πείραξε και που δεν βρέθηκε κάποιος να το δει, να ειδοποιήσει και να το διορθώσει όποιος είναι αρμόδιος.

Διάολε, μιλάμε για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Και τον Πρόεδρό μας, ο οποίος αύριο μεθαύριο θα ξαναδώσει μαθήματα “παιδείας”. Διάολε, πολλά με πειράζουν, χρονιάρες μέρες...
protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου