Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Suddeutsche Zeitung: «Εκμεταλλευτής της κατάρρευσης» ο Σαμαράς

Κατά του προέδρου της ΝΔ στρέφεται η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία, έγκυρη εφημερίδα του γερμανόφωνου χώρου Suddeutsche Zeitung, χαρακτηρίζοντάς τον «εκμεταλλευτής της κατάρρευσης».
Το δημοσίευμα αποκαλεί τον Αντώνη Σαμαρά «ανεύθυνο και εγωμανή¨, επισημαίνοντας πως «ο συντηρητικός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει την εξουσία με κάθε τίμημα».
«Ο τύπος των πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα στο γκρεμό αρνείται τώρα τη διάσωση», σημειώνει το άρθρο, που διαπιστώνει ότι σήμερα, καλοκαίρι του 2011, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς έχουν αποτύχει στη διαχείριση της κρίσης.
«Ουδείς αμφισβητεί βεβαίως την καλή θέληση του πρωθυπουργού, αλλά το σθένος και τη δύναμη επιβολής. Ο κ. Παπανδρέου δίστασε, καθησύχασε και ποντάρισε στο χρόνο, τη στιγμή που ο κόσμος και οι αγορές ήθελαν καθαρές και πράξεις ισχύος. Και ο Αντώνης Σαμαράς; Αρνήθηκε σε μια στιγμή ύψιστης ανάγκης για τη χώρα του. Μπλοκάρει και σαμποτάρει, όταν το έθνος και η Ευρώπη θέλουν να δουν κοινή δράση της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης».
Ο κ. Σαμαράς «κατάφερε τον περασμένο χρόνο να καθιερωθεί ως πρότυπο εκείνου του ανεύθυνου και εγωπαθούς τύπου πολιτικού, που οδήγησε την Ελλάδα στην κρίση. Η άρνησή του να συμπράξει στην πολιτική λιτότητας αφήνει άναυδους τους συντηρητικούς σε όλη την Ευρώπη».

Η Suddeutsche Zeitung στιγματίζει και τη θητεία του κ. Σαμαρά ως υπουργός Εξωτερικών και τις «υπερεθνικιστικές» θέσεις του στη διένεξη με τη FYROM.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...