Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

«Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται συνεχώς το Μνημόνιο»

Βολές Μόσιαλου στη ΝΔ κατά τη συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης

«Η κυβέρνηση κάνει συνεχή διαπραγμάτευση του Μνημονίου στην πράξη. Κι η απόδειξη είναι ότι το Μάρτιο στη Σύνοδο Κορυφής πετύχαμε την επέκταση των χρονικών ορίων αποπληρωμής του δανείου που θα δώσει ανάσα μέχρι το 2015 πολλών δισ. ευρώ και τη μείωση των επιτοκίων που θα μας δώσει 6 δισ. ευρώ», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή ως μέλος της κυβέρνησης.

Ο κ. Μόσιαλος καταλόγισε στην ΝΔ επικοινωνιακούς σκοπούς και θεωρητικολογία όταν μιλά για επαναδιαπραγμάτευση «αφού», όπως είπε, «γίνονται συνεχείς διαπραγματεύσεις κάτι που αποδεικνύει και η χθεσινοβραδινή Έκθεση του Γιούρογκρουπ όταν μιλά για εν εξελίξει διαπραγματεύσεις.

Όπως επισήμανε ακόμη, ο κόσμος θέλει να υλοποιηθεί με αποφασιστικότητα η κυβερνητική πολιτική και να προχωρήσουν οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές και επανέλαβε την εξαγγελία του πρωθυπουργού για έναρξη της συζήτησης για την συνταγματική μεταρρύθμιση και το πολιτικό σύστημα.

Συγκεκριμένα προσδιόρισε την συζήτηση τους φθινοπωρινούς μήνες, τονίζοντας πως θα είναι ανοιχτή και δημοκρατική με ευρύτατη διαβούλευση ενώ η τελική διαδικασία θα θεσπιστεί μέσα από την Βουλή «έτσι ώστε να καταλήξουμε σε ένα δημοψήφισμα χωρίς εκβιαστικά διλήμματα».

«Θα συνεχίσουμε να αφουγκραζόμαστε με τον πιο έντονο τρόπο τα μηνύματα της κοινωνίας. Το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από τα κινήματα. Στον τίτλο μας έχουμε την λέξη «κίνημα» και ήμασταν πάντα μια κινηματική παράταξη. Θα βρεθούμε κοντά στους πολίτες με τις πολιτικές μας και με το αίσθημα ευθύνης αντιμετωπίζουμε τα συμπτώματα της κατάστασης λαμβάνοντας παράλληλα μεγάλες πρωτοβουλίες - όχι μόνο δημοσιονομικές - αλλά βαθέων αλλαγών στη φύση των εξουσιών (και το δικαστικό σύστημα) και τους όρους των σχέσεων του πολίτη με το κράτος», κατέληξε ο υπουργός Επικρατείας.
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...