Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Βάσω σε Γιώργο: «Να δεσμευτείς ότι θα αλλάξεις κι εσύ»

Αν και η πεντάωρη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ έληξε με θερμό χειροκρότημα του Γ. Παπανδρέου και κινήθηκε μέσα σε ήπιο κατά κοινή ομολογία κλίμα, υπήρξαν και στιγμές έντονης κριτικής από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Κυριάρχησε η τοποθέτηση της Βάσως Παπανδρέου, (φωτογραφία) που χρησιμοποιώντας δεύτερο ενικό πρόσωπο καταλόγισε στον πρωθυπουργό σειρά παραλείψεων και λαθών.
«Είναι η πρώτη φορά που ανησυχώ όχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ αλλά και τη χώρα», είπε η κυρία Παπανδρέου και συνέχισε: «Η Κ.Ο. ψήφισε μέτρα απίστευτης σκληρότητας, αλλά εμείς κόψαμε μόνο μισθούς και συντάξεις».
Μέμφθηκε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και προέβλεψε ότι το καινούργιο δάνειο για μια χώρα που είναι υπό πτώχευση δεν βοηθά.
«Κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η κυβέρνηση διατυμπάνιζε ότι είμαστε σε έκτακτη κατάσταση αλλά δεν λειτουργήσαμε έτσι», σημείωσε η κυρία Παπανδρέου.
Η κατάληξη δε της ομιλίας της ήταν και η πιο αιχμηρή: «Θα ήθελα κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με τη συμμετοχή και άλλων, διότι το βάρος είναι πολύ μεγάλο για τις πλάτες του ΠΑΣΟΚ. Να αποφύγουμε τις εκλογές, αν μπορούμε. Να δεσμευτείς όμως -είπε απευθυνόμενη στον Γ. Παπανδρέου- ότι θα αλλάξεις και εσύ. Να σταματήσεις να λειτουργείς με παρέες. Υπάρχουν όργανα. Διαφορετικά, αν δεν δεσμευτείς, ο βίος του ΠΑΣΟΚ θα είναι σύντομος και θα συρθούμε σε εκλογές».
Επικριτικός ήταν και ο Δ. Λιντζέρης, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων πως «εξαντλούμε καθημερινά το κοινωνικό κεφάλαιο που διαθέτουμε». Επέμεινε πως «η χώρα έχει ανάγκη από ένα σχέδιο επιβίωσης, από μια κυβέρνηση εθνικής συμμαχίας με προσωπικότητες της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου». Από τη συνεδρίαση δεν έλειψαν και οι αναφορές στις πρωινές παραιτήσεις των βουλευτών της παράταξης.
Ομιλητές, όπως οι Κατερίνα Περλεπέ, Θ. Οικονόμου, Δ. Τσιρώνης, Μαρίνα Μίχου, Χρ. Μαγκούφης, Θ. Παραστατίδης κ.ά. στράφηκαν κατά «εκείνων που φυγομαχούν σε κρίσιμες στιγμές όπως οι
σημερινές».
Η Τόνια Αντωνίου διαβεβαίωσε ότι λυπάται όταν βλέπει συναδέλφους να παραιτούνται, επισήμανε πως πρέπει να σταματήσει το ριάλιτι με τα Ιουλιανά.
«Ανοησίες» χαρακτήρισε τα σενάρια περί αποστασίας και ο Δ. Λιντζέρης, ενώ η Χρύσα Αράπογλου παρατήρησε πως «κάθε φορά που πάμε να μιλήσουμε, κάποιοι μιλάνε για αποστάτες και Ιουλιανά λες και το πολιτικό τους ρολόι έχει κολλήσει στη δεκαετία του '60».
Συνολικά πήραν τον λόγο 52 βουλευτές.
Η Ολγα Ρεντάρη-Τέντε εξέφρασε αμφιβολίες για την επιτυχία των μέτρων. «Τα έχω ψηφίσει όλα, αλλά ποτέ δεν τηρούνται διότι χάνονται μέσα στα υπουργεία, που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους», είπε.
Ο Π. Κουκουλόπουλος επέμεινε ότι «πρέπει να κατέβει το σίριαλ του τρόμου έλλειμμα και χρέος και να ανέβει η ελπίδα, η ανάπτυξη και η προοπτική».
«Οι εκλογές δεν ωφελούν τη χώρα», συμβούλεψε ο Κ. Γείτονας».
Το λόγο ζήτησαν και αρκετοί υπουργοί. Μεταξύ αυτών, οι Ε. Βενιζέλος, Κ. Σκανδαλίδης, Δ. Κουσελάς κ.ά. Ομως ο γραμματέας του κόμματος Β. Εξαρχος τους απέτρεψε προκειμένου να μιλήσουν όσο το δυνατότερο περισσότεροι βουλευτές. *
Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Πολιτική θεολογία και Συνταγματική ηθική»

Η «πολιτική θεολογία» είναι μια διαδεδομένη αλλά αμφίσημη έννοια που χρησιμοποιείται με διαφορετικό περιεχόμενο αφενός σε θύραθεν συμφραζόμε...