Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Εκβιασμό των Ευρωπαίων βλέπει το ΚΚΕ, θυσία της δημόσιας περιουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ

Ως έναν εκβιασμό με διακύβευμα την πέμπτη δόση του Μνημονίου περιέγραψε τα τελευταία "τελεσίγραφα" από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ευρωζώνη και τον κ. Σόιμπλε προς τη χώρα μας, η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στην ομιλία της στη Βουλή κατά τη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Ο ελληνικός λαός, τόνισε, πρέπει να στείλει «το δικό του τηλεγράφημα στην ΕΕ» λέγοντας πως δεν υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης με την ΕΕ.

Η Γ.Γ. του ΚΚΕ επιτέθηκε εναντίον των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου και υπογράμμισε ότι είναι αναίσχυντο να «συζητά κανείς το εάν το όριο φτώχειας είναι στα 6.000 ευρώ το χρόνο, και για αυτό δεν συμμετέχουμε στη συζήτηση».

Στο ζήτημα του χρέους, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε: «Πρέπει να σημειωθεί τι χρωστάει η ΕΕ, οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και η αστική τάξη στον ελληνικό λαό, από όσα έχει πληρώσει αποδεδειγμένα».

«Το ελληνικό χρέος, είπε, πρέπει να διαγραφτεί και στο μυαλό του ελληνικού λαού αλλά και ουσιαστικά. Εμείς δεν το αναγνωρίζουμε επί της ουσίας».

Ακόμη χαρακτήρισε
το δημοψήφισμα «κατήφορο της μεγάλης καταστολής» και συμπλήρωσε: «Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υπονομεύσουμε το κύρος του δημοψηφίσματος και να γυρίσει μπούμερανγκ, ο λαός δεν πρέπει να φάει το χάπι του δημοψηφίσματος».
Τσίπρας: Δεν υπήρξε ποτέ μεγαλύτερο έλλειμμα εμπιστοσύνης

«Η κυβέρνηση με την ανοχή της ΝΔ και του ΛΑΟΣ θυσιάζει τη δημόσια περιουσία ακόμη και την ίδια την παράταξη που αποτέλεσε κορμό του δημοκρατικού χώρου προκειμένου να προχωρήσει σε αυτό το μίγμα πολιτικής που καταστρέφει τη χώρα» τόνισε κατά την ομιλία του ο πρόεδρος του
ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
«Δεν υπήρξε ποτέ μεγαλύτερο έλλειμμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και το πολιτικό σύστημα» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως οι κινήσεις της κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης ανατροφοδοτούν το έλλειμμα εμπιστοσύνης των πολιτών.

Αιχμές άφησε επίσης για την στάση της κυβέρνησης σχετικά με την επίτευξη συναίνεσης, ρωτώντας αν «κράτησε λίγες ώρες ή ισχύει και σήμερα» ενώ απέρριψε το Μεσοπρόθεσμο υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση «δεν μας έπεισε για το πώς θα επιτύχει σήμερα σε αυτό που απέτυχε χθες».

Ο Αλ.Τσίπρας επέκρινε με σφοδρότητα το Μεσοπρόθεσμο: «Πρόκειται για εντολή κατασχετηρίου, για έκθεση προς κατάσχεση στοιχείων, πρόκειται για σχέδιο λεηλασίας, όχι διάσωσης» και υποστήριξε ότι κλιμακώνονται οι επιθέσεις στον κόσμο που διαδηλώνει ειρηνικά και ζητά δικαιοσύνη με όλα τα μέσα και οι συκοφαντικές επιθέσεις στην Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ
eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...